Kinderburgemeester Zwijndrecht officieel geïnstalleerd

Foto: Gemeente Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Met het uitspreken van haar belofte tegenover burgemeester Hein van der Loo is dinsdagavond 29 september Sophie van der Walle, uit groep 7 van KC Impuls, geïnstalleerd als kinderburgemeester van Zwijndrecht. Daarna ontving ze haar ambtsketen. Ook zijn er vier kinderambassadeurs benoemd. De kinderburgemeester wordt vanaf nu betrokken bij ceremoniële activiteiten en denkt samen met de kinderambassadeurs, die de vertegenwoordigers van hun eigen school zijn, inhoudelijk mee.

“Ik wist al even dat ik gekozen ben als kinderburgemeester van Zwijndrecht. Nu ik ook een keten heb en een belofte heb uitgesproken, voelt het helemaal echt. Ik hoop dat kinderen nu nog beter weten dat er in Zwijndrecht een kinderburgemeester is en dat er ook kinderambassadeurs zijn. Iedereen kan altijd bij ons terecht met vragen en ideeën. We vinden het belangrijk om daar naar te luisteren en we proberen oplossingen te vinden waar iedereen in Zwijndrecht blij van wordt.”, zegt kinderburgemeester Sophie van der Walle.

Ook burgemeester Hein van der Loo is blij:”We willen dat kinderen in Zwijndrecht meedenken en meepraten over zaken die hen aangaan. De jeugd heeft de toekomst. Ze hebben andere, vernieuwende ideeën die we als gemeente nodig hebben.”

De kinderburgemeester en de vier ambassadeurs vertegenwoordigen de basisschool-kinderen uit Zwijndrecht.  Van hen wordt verwacht dat ze goed luisteren naar andere kinderen en leerkrachten en nadenken over de leefomgeving van kinderen nu. De kinderburgemeester en ambassadeurs hebben verschillende overleggen gepland staan om samen te praten over belangrijke onderwerpen. (Bron: Gemeente Zwijndrecht)