Kinderboekenweek op peuterspeelgroep Schaepmanlaan van Yes! Kinderopvang (Basisschool De Toermalijn)

ZWIJNDRECHT – De peuters van peuterspeelgroep Schaepmanlaan (in basisschool De Toermalijn) van Yes! Kinderopvang hebben onlangs genoten van veel (voor)leesplezier tijdens de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar was ‘op reis’ en op de peuterspeelgroep stonden verkeer en vervoersmiddelen centraal.

Verkeersles
De peuters hebben een eigen auto gemaakt waarmee ze op reis konden gaan. Er stond zelfs een fiets met fietsbel en er was een echt zebrapad in de groep. Dit maakte het natuurlijk nóg leuker om te leren over het verkeer.

De peuters gingen met de auto op reis naar de dierentuin, gordels vast en rijden maar! Als het stoplicht op rood staat moet je stoppen. Zo leerden de peuters spelenderwijs de verkeersregels.

Het boekje ‘Stoprand stop’ van Dick Bruna werd uitgebreid behandeld. Op het schoolplein van basisschool De Toermalijn kregen de peuters verkeersles. Vooral stoeprand, stop en oversteken op het zebrapad werd goed geoefend. Op de ontdektafel konden de peuters het verkeer naspelen met een bus, de fiets, voetgangers en auto’s. Natuurlijk werd er ook voorgelezen door o.a. ouders. Lezen is erg belangrijk voor de taalontwikkeling van de kinderen, dit gebeurt dan ook regelmatig op de groep.

Kennismaken met de basisschool
Tijdens de Kinderboekenweek staat er ook altijd een nieuw boek centraal. Dit jaar was dat het boek  “Andre het Astronautje op zoek naar Laika” van Andre Kuipers. Omdat de doorgaande leerlijn belangrijk is voor Yes! Kinderopvang en basisschool De Toermalijn gaan de peuters geregeld op bezoek bij groep ½ van basisschool De Toermalijn. Zo ook tijdens de Kinderboekenweek. De peuters mochten luisteren en kijken naar het boek “Andre het Astronautje”. Ze konden zo ook meekijken naar het filmpje op het digibord waarin Andre Kuipers het verhaal zelf voorleest aan Woezel en Pip.

Kom je ook spelen op de peuterspeelgroep?
Goed nieuws voor de peuters in Zwijndrecht. Op de locatie Schaepmanlaan in Zwijndrecht zijn nog een paar plekjes vrij! Ziet u uw peuter al heerlijk knutselen met allerlei leuke materialen, nieuwe liedjes zingen, muziek maken, buiten spelen, geboeid naar een verhaaltje luisteren, succesvol een moeilijke puzzel maken en met leeftijdgenootjes spelen? Uw peuter zal een fantastische tijd hebben op de peuterspeelgroep en wordt ook nog spelenderwijs voorbereid op de basisschool! De peuterspeelgroep is geopend van maandag t/m donderdagochtend.

Meer informatie vindt u op www.yeskinderopvang.nl.