ZWIJNDRECHT- Het is inmiddels een mooie traditie: jaarlijks neemt christelijk kindcentrum Impuls van PIT kinderopvang & onderwijs deel aan de actie Samen Schoon van de gemeente Zwijndrecht.

Ook dit jaar ruimden de kinderen van groep 3 tot en met 8 zes weken lang een keer per week zwerfval op in Zwijndrecht. Bovendien is groep 6 in deze periode een ochtend actief om het Sophia-eiland te ontdoen van zwerfafval. Samen Schoon wordt ook ieder jaar, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht, afgesloten met een leuke actie. Dit keer was dat een wedstrijd borden ontwerpen. Uit de vele prachtige inzendingen heeft de gemeente drie winnende ontwerpen gekozen.

Wethouder Jos Huizinga en medewerker Leefbaarheid Marcel van der Merwe van de gemeente Zwijndrecht kwamen langs op kindcentrum Impuls om de prijswinnaars bekend te maken. Het zijn Jasmijn en Annemijn, Kris en Kai en Nicole. Als verrassing had de gemeente van de drie beste ontwerpen echte borden laten maken die een plek in Zwijndrecht hebben gekregen. Ze zijn te bewonderen in het Noordpark, de Cort van der Lindenstraat en de Burgemeester Slobbelaan.