Kindcentrum aan de Duivenvoorde heet voortaan BinnensteBuiten

Foto John Tazelaar ATOS RTV / Meer foto’s van de zomerfair vindt u in het ATOS fotoalbum

ZWIJNDRECHT – Het toekomstige kindcentrum aan de Duivenvoorde in Zwijndrecht heeft zijn identiteit gekregen met de onthulling van de nieuwe naam: BinnensteBuiten. De bekendmaking vond plaats tijdens de jaarlijkse feestelijke zomerfair op woensdag 28 juni.

Met deze nieuwe naam neemt openbare basisschool De Twee Wieken vanaf augustus tevens afscheid van de naam De Twee Wieken. In het kindcentrum Binnenstebuiten, onderdeel van Onderwijsgroep OZHW,  organiseert de school samen met Yes! Kinderopvang voortaan opvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar waarbij beide organisaties nauw samenwerken.

Inspirerende omgeving
Tijdens de onthulling benadrukte directeur Jeroen Hopmans het belang van een inspirerende omgeving voor de jonge generatie. Hij verklaarde: “We zijn verheugd om de naam BinnensteBuiten te introduceren als een symbool van plezier, ontdekking en groei. Binnenstebuiten vertegenwoordigt onze toewijding om kinderen een omgeving te bieden waarin ze kunnen groeien, ontdekken en hun eigen weg kunnen vinden. We willen dat onze leerlingen hun grenzen verleggen, hun passies ontdekken en zich ontwikkelen tot veerkrachtige en nieuwsgierige individuen. Het komende schooljaar gaan we BinnensteBuiten meer en meer laten terugkomen in onze communicatie, beelden, website en social media.”

Intensieve samenwerking
Daarnaast zoeken wij op BinnensteBuiten de verbinding met de buitenwereld. We zorgen ervoor dat onze kinderen kennis krijgen van de wereld door ons rijke, brede onderwijs in aantrekkelijke thema’s. We ontdekken samen de wereld door culturele uitjes en maken gebruik van de mogelijkheden om buitenlessen te organiseren. BinnensteBuiten wil open en toegankelijk zijn voor de omwonenden en de directe omgeving zodat ook zij gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die het kindcentrum biedt. Daarbij zorgt de intensieve samenwerking met Yes! Kinderopvang voor eenheid in regels en (pedagogische) afspraken, waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één, waarbij ze optimaal profiteren van de twee expertises”.

Meer informatie
Voor meer informatie over BinnensteBuiten kunnen geïnteresseerden  terecht op de website www.detweewieken.nl. Informatie over de kinderopvang is te vinden op www.yeskinderopvang.nl.

Bron: onderwijsgroep OZHW