ZWIJNDRECHT – Na drie succesvolle eerdere edities organiseert onderneemster Bianca van Noort opnieuw de theatershow ‘De Lach en de Traan’, waarvan de opbrengst bestemd is voor een goed doel. Zondag 2 juni is iedereen van harte welkom in Het Spektakel om te komen genieten van een grandioze middag vol amusement en verrassende optredens van zowel lokale als internationaal bekende artiesten.  

Net als bij de vorige voorstellingen van ‘De Lach en de Traan’ is ook deze keer de opbrengst van de kaartverkoop bestemd voor een doel waar kinderen plezier van hebben. ,,Voorgaande jaren konden we een mooie cheque overhandigen aan de Cliniclowns, de Doe een Wens Stichting en het Ronald McDonald Huis. Dit jaar heb ik gekozen voor De Horizon in Rotterdam, een instituut waar kinderen met een lastige thuissituatie permanent kunnen wonen en naar school gaan. De bedoeling is om geen geldbedrag in te zamelen, maar spullen die ze goed kunnen gebruiken”, vertelt Bianca enthousiast. ,,De kinderen hebben dringend behoefte aan fietsen, zodat ze zelf op pad kunnen. En ook nieuwe muziekinstrumenten voor het muzieklokaal waar zij zich uit kunnen leven of juist ontspannen, staan op het verlanglijstje.”

Sponsors
Om een voorstelling van deze omvang te kunnen organiseren, is Bianca compleet afhankelijk van sponsoring. ,,Mijn startbudget is nul euro; de entreekaarten, posters, programmaboekjes en andere zaken worden gesponsord. Het is fantastisch dat alle artiesten en vrijwilligers bereid zijn om belangeloos mee te werken. De theaterzaal is door Het Spektakel gratis beschikbaar gesteld, die wil ik dus graag vol hebben met enthousiaste bezoekers. De eigenaar van FRS Fietsen uit Zwijndrecht heeft toegezegd de benodigde fietsen tegen inkoopprijs te leveren. En Stichting Pak Aan, die initiatieven van inwoners uit Zwijndrecht ondersteunt, wil ook graag een steentje bijdragen. Mede dankzij de advertentie-inkomsten en sponsoring door verschillende bedrijven ziet het er nu al naar uit dat de doelen behaald gaan worden, dat is natuurlijk een geweldig vooruitzicht. En als er eventueel nog geld overblijft, wil ik de kinderen van de Kleine Oase, een kinderdagcentrum in Zwijndrecht, verrassen met een mooi gezamenlijk cadeau.”

Filmthema
De voorbereidingen starten ongeveer een jaar voor aanvang van de voorstelling. Een omvangrijke klus voor de ondernemer die dit combineert met het werk in haar kapsalon. ,,Het kost inderdaad veel tijd, maar ik krijg er een enorme energiekick voor terug”, geeft Bianca toe. ,,Vooral door alle enthousiaste en spontane reacties van mensen die iets willen bijdragen en daardoor meehelpen om de doelen te bereiken.”
Ook dit jaar is het Bianca weer gelukt om een gevarieerd programma samen te stellen, waar jong en oud veel plezier aan zal beleven. Met zang, dans, muziek, acrobatiek en nog veel meer. “De inhoud van het programma zit vol verrassingen. Wel wil ik alvast vertellen dat alle optredens in het teken staan van het thema ‘Film’. Het belooft een echte beleving te worden, waarbij de bezoekers al bij binnenkomst worden meegenomen in een andere wereld. De dramaklas van het DevelsteinCollege zal hier een rol in spelen, maar de rest blijft nog even geheim.”

Kaartverkoop
De voorstelling ‘De Lach en de Traan’ is op zondag 2 juni, van 14.30 tot 17.00 uur. Locatie: Het Spektakel, Norderstedtplein 10 in Zwijndrecht. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop bij De Knipsalon aan de Rotterdamseweg 37a in Zwijndrecht. Graag contant betalen. Uiteraard zijn ook donaties van harte welkom!