Internationale Vrouwendag in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Op vrijdag 8 maart wordt overal ter wereld Internationale Vrouwendag gevierd. Het is een door de Verenigde Naties erkende feestdag die is bedoeld om aandacht te geven aan de rechten van vrouwen en aandacht te geven aan wat nog beter kan. Emancipatie is namelijk nooit klaar. In Zwijndrecht organiseren verschillende vrouwen in samenwerking met Diverz activiteiten rond Internationale Vrouwendag. In twee wijkcentra staan gratis activiteiten gepland op vrijdag 8 maart.

Vanaf 12.00 uur vindt in wijkcentrum Kubiek een markt plaats waar vrouwelijke ondernemers zichzelf en hun producten laten zien. Dat vrouwen van alle markten thuis zijn, blijkt wel uit het gevarieerde aanbod: van zelfgemaakte kaas en cupcakes tot juridisch advies. Ook zijn er workshops waar creativiteit, bewegen, wellness en zelfverdediging voor vrouwen centraal staan. Het precieze middagprogramma staat op de Facebookpagina van Kubiek of de website www.diverz.info. De middag eindigt rond 16.30 uur. Aan alle workshops kunnen vrouwen gratis deelnemen. Er is ook nog plek voor vrouwelijke ondernemers die zich willen presenteren.

En ’s avonds is er feest
Nadat Kubiek de deuren sluit, gaan de deuren van wijkcentrum Hart van Meerdervoort open voor alle vrouwen van Zwijndrecht. Om 18.15 uur vertellen twee vrouwen van Turkisch Delight het verhaal achter hun succesvolle onderneming. Aansluitend wordt gezamenlijk gegeten. Er is een proeverij met gevarieerde hapjes. De entreebijdrage voor deze avond is tamelijk bijzonder en zo ook het buffet. De entree is namelijk gratis, maar de organisatie vraagt bezoeksters tien hapjes mee te nemen om te delen en aan anderen te laten proeven. Na de maaltijd is het dan echt tijd om samen te dansen en een geslaagde vrouwendag af te sluiten.

Info
Internationale Vrouwendag in Zwijndrecht.
Vanaf 12.00 uur in wijkcentrum Kubiek, Zwaluwstraat 1. Het is raadzaam zich van tevoren aan te melden via telefoonnummer 06-17964988.
Vanaf 18.00 in Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57. In verband met de capaciteit van de zaal is het nodig dat bezoeksters zich aanmelden via telefoonnummer: 078-6259670. Het avondprogramma is alleen voor vrouwen toegankelijk. Entree: 10 hapjes om te delen met anderen.

Bron Diverz