Internationaal Vrouwenfeest in Zwijndrecht groot succes

vrouwenfeest zwijndrecht ATOS RTV

ZWIJNDRECHT – Meer dan 250 vrouwen kwamen zaterdag 9 maart naar het grote Internationale Vrouwenfeest in The Block in Zwijndrecht. Het Internationale vrouwenfeest in Zwijndrecht is gebaseerd op de landelijke Internationale vrouwendag op 8 maart. Internationale Vrouwendag staat elk jaar in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan de hand van een specifiek thema. Internationale Vrouwendag is in de twintigste eeuw ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten, onder andere op het gebied van arbeid en kiesrecht.

In Zwijndrecht stond het vrouwenfeest dit jaar in het thema van verbinding maken tussen autochtone en allochtone vrouwen, met als doel meer begrip voor elkaar.

Het vrouwenfeest in Zwijndrecht werd georganiseerd door Corine van Utrecht (Powerzone) samen met Naz en Duha. Naz en Duha zijn twee bewoonsters uit Zwijndrecht die vorig jaar ook het vrouwenfeest organiseerden met ondersteuning van PAKAAN!.  “Wat een opkomst en wat een mooi avond, we hebben het geweldig gehad. Alle aanwezigen genoten zichtbaar van de muzikale optredens en het eten afkomstig uit verschillende culturen. We bedanken graag PAK AAN! voor de ondersteuning en ook wethouder Jolanda de Witte (Cultuur) voor haar aanwezigheid”, aldus Corine, één van de organistoren.