ZWIJNDRECHT – Woensdag 11 december 2019 is een integrale controle uitgevoerd bij verschillende bedrijven in Zwijndrecht. De controle is een initiatief van de gemeente Zwijndrecht in samenwerking met diverse partners zoals de politie, de brandweer, de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Sociale Dienst Drechtsteden en het UWV.

Inspecteurs bekeken verschillende aspecten zoals brandveiligheid, fraude en de naleving van veiligheids-, milieu- en bouwvoorschriften. Bij bijna alle gecontroleerde bedrijven werden milieuovertredingen geconstateerd. Ook was bij een aantal bedrijven de brandveiligheid niet op orde. Het UWV heeft bij de controle vijf mensen aangetroffen, waar nader onderzoek naar zal worden gedaan.

Gezamenlijke aanpak
Het was voor de eerste keer dat de gemeente Zwijndrecht een dergelijke, integrale controle gezamenlijk met diverse partners hield. Door actief te controleren en eventuele misstanden consequent aan te pakken, wil de gemeente bijdragen aan een eerlijk en veilig ondernemersklimaat. Burgemeester Hein van der Loo: “Uitgangspunt is dat ondernemers op een eerlijke manier hun geld verdienen. Met deze controle willen wij een duidelijk signaal afgeven: regels zijn regels en daar hoort iedereen zich aan te houden. Een gezond ondernemersklimaat betekent ook dat wij actief optreden tegen het niet naleven van wet- en regelgeving.”

Meer controles
Burgemeester Van der Loo: “Deze resultaten geven aanleiding tot meer controles. Ik wil kijken hoe we in het komende jaar met onze partners deze controles vaker kunnen doen. Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden, is het belangrijk dat zij weten dat we illegale activiteiten niet tolereren.”

Melden
Heeft u vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten? Dan kunt u daarvan een melding maken bij de politie (tel. 0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook online via www.meldmisdaadanoniem.nl.