Houten fietsersbrug Brugweg per direct afgesloten

ZWIJNDRECHT – Na inspectie van de houten fietsersbrug aan de Brugweg is door de gemeente Zwijndrecht besloten de brug per direct af te sluiten en op korte termijn te slopen. De gemeente inspecteert periodiek al haar bruggen om te bepalen welk onderhoud nodig is. Bij de houten brug blijken de houten draagpalen en liggers van de brug ernstig te zijn aangetast door houtrot en zwammen. Of de brug wordt vervangen is nog niet bekend.

Omleiding fietsers
De brug wordt dagelijks gebruikt door fietsers naar Dordrecht. Ook maakt de brug deel uit van een aantal landelijke- en regionale fietsroutes. Daarom wordt voor minimaal negen maanden een omleidingsroute ingesteld via de Lindtsedijk, Bilderdijkstraat en Karel Doormanlaan. Daarnaast kunnen fietsers kiezen voor de fietserstrap om snel de brug op te komen.

De brug heeft het einde van haar levensduur bereikt. De kosten voor het plegen van het noodzakelijke onderhoud of de vervangingskosten zijn zeer hoog. Daarom wordt de komende periode de alternatieven ter vervanging van de brug.onderzocht

foto: Gemeente Zwijndrecht