Holland Zingt werk mee aan Benefietconcert.

ZWIJNDRECHT- Op zaterdagmiddag 28 maart wordt er in de Bethelkerk te Zwijndrecht een Benefietconcert georganiseerd. Aan dit concert wordt muzikale medewerking verleend door het Christelijk Reiskoor “Holland Zingt” o.l.v. André van Vliet. Het koor wordt muzikaal bijgestaan door de sopraan Mirjam Feijer, de trompettist Pascal van de Velde en de organist Bastiaan Stolk. Het betreft hier dus een middagconcert en begint om 15.00 uur. De toegang is gratis maar omdat het hier gaat om een Benefietconcert, zal er uiteraard een collecte gehouden worden voor het goede doel. Er wordt namelijk geld bijeen gehaald voor de stichting “Vrienden van Wit Rusland”.

De stichting is opgericht in 2010 door een groep mensen die betrokken zijn bij kinderen in Wit Rusland, aangezien zij zelf Wit-Russische kinderen in huis hebben gehad. De Stichting Vrienden van Wit-Rusland wil graag directe, praktische en geestelijke nazorg ter plaatse bieden aan ‘hun kinderen’. Maar ook aan hun broertjes en zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en mede klasgenootjes. In 2018 hebben zij in Wit Rusland een voormalige crèche gekocht. De verbouw is in volle gang maar duurt helaas wat langer dan verwacht. Vanuit de kerken in Zwijndrecht hopen een groep jongeren deze zomer ook naar Wit Rusland af te reizen om met de verbouwing mee te helpen, zodat alles wat in een stroomversnelling komt. Er wordt uitgekeken naar de dag dat zij het gebouw kunnen betrekken zodat er o.a. bijbelvakantiedagen voor kleine groepen kinderen en jongeren uit de regio plaats kunnen vinden. Een uitje wat voor vele het enige uitje zal zijn in hun vakantie.

Om dit allemaal te realiseren is veel geld nodig. En daarvoor wordt dit Benefietconcert georganiseerd. Behalve het concert wordt er op deze dag ook nog andere activiteiten georganiseerd. In de ochtenduren gaat de jeugd “actie voeren” en ’s avonds wordt er een Benefietdiner georganiseerd. Meer hierover leest uw binnenkort in de media.

Op het concertprogramma van zaterdagmiddag staat uiteraard veel koorzang.  Zo zullen Nederlandstalige nummers klinken zoals “Zingt tot eer van God uw Schepper” op een melodie van G. Verdi / “Zingt een nieuw lied” van componist Henk van der Maten en “Finale” uit het oratorium “Jozef” van Marco den Toom. Maar ook het “Sanctus” van Th. Verhey en een Negro Spiritual van 3 nummers met o.a. “Roll, Jordan roll” in een bewerking van Klaas Jan Mulder. Verder zullen sopraan, trompettist en organist ook solistisch optreden.

Tijdens het concert zal er uiteraard ook nadere uitleg worden gegeven over het werk en de doelstelling van de stichting “Vrienden van Wit Rusland” en zal hiervoor worden gecollecteerd. Men hoeft voor dit concert vooraf geen kaartjes te kopen, want de toegang tot het concert is gratis. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk staat aan de Rotterdamseweg 73 te Zwijndrecht en is open vanaf 14.30 uur. Voor meer informatie kan men bellen met Leen Koster, telefoon 06-28571581 of via de email leenkoster53@gmail.com.