Hoe zie jij Zwijndrecht in 2040? Denk mee!

ZWIJNDRECHT- De gemeenteraad van Zwijndrecht nodigt haar inwoners uit om mee te denken over de toekomst van Zwijndrecht. Wat voor stad willen we zijn? Hoe ontwikkelen we Zwijndrecht de komende jaren tot een gemeente waar het prettig wonen, werken en verblijven is? Inwoners kunnen zich aanmelden voor de speciale mini burgertop op donderdag 17 januari 2019 in het Spektakel.

Zwijndrecht in 2040, dat is ver vooruit kijken en ontzettend belangrijk. De gemeente wil flexibel kunnen inspelen op veranderingen om in Zwijndrecht prettig te wonen, werken en recreëren. Daarom vindt de gemeenteraad het belangrijk wat de inwoners nodig hebben in de toekomst.

Willen we vooral een woongemeente zijn of ligt de nadruk meer op werken? Hoe zien we het aanbod van voorzieningen in onze gemeente, zoals buitenruimte, zwembad, winkels enzovoort? Welke soort plekken hebben de jeugd en ouderen nodig? Zetten we in op openbaar vervoer, voetgangers en fietsers of op meer asfalt voor auto’s? En, welke onderwerpen zijn volgens inwoners nog meer belangrijk voor de toekomst?

De gemeente bespreekt de inbreng van de inwoners voor de toekomst over wonen, energie, groen, economie, sociaal, leefomgeving graag in een mini burgertop. Elke inwoner, van jong tot oud, is welkom en kan meepraten. De gesprekken tijdens de mini burgertop worden deskundig begeleid.

De mini burgertop voor inwoners vindt plaats op donderdag 17 januari 2019, van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in het Spektakel, Norderstedtplein 10 te Zwijndrecht. Graag vooraf aanmelden in verband met de organisatie. Mail naar griffie@zwijndrecht.nl.