ZWIJNDRECHT – Het kan bijna geen toeval zijn, maar zeker frappant te noemen is dat j.l. zaterdag precies 100 leden van de Zwijndrechtse Gymnastiek-en turnvereniging O&O, zich hadden aangemeld om deel te nemen aan de historische fietstocht.

In het teken van 100 jaar bewegen voerde de fietstocht, vanuit het thuishonk van de club aan de Uilenvliet, langs een zestal voor de club historische plekken, die leidde naar Oudheidskamer de Vergulde Swan, waar de tentoonstelling werd bezocht.

Omdat de bezoekersruimte in de Vergulde Swaen te beperkt is om alle fietser tegelijkertijd te ontvangen, mochten de groepen met tussenposen van 10 minuten vertrekken. Dit zorgde voor een langerekt lint van fietsers door Zwijndrecht.

In de Oudheidskamer waren de och’s en aha’s niet van de lucht, bij het zien van de vele oude albums, medailles, oude apparaten, kleding enz.  Zeker ook de filmbeelden en foto’s van weleer trok veel belangstelling.

Terug in de thuisaccommodatie stond voor alle 100 deelnemers, een door de dames van de barcommissie zelf bereide, High Tea te wachten. Met een luid applaus voor de organisatoren en de cateringkwaliteiten werd dit evenement afgesloten.

Het volgende evenement wat in het teken staat van het 100-jarig jubileum is de Sport en Spel dag op 1 mei a.s. voor de jeugdleden basis- en voortgezet onderwijs. Ook dit evenement wordt gehouden in de Turnhal aan de Uilenvliet.