Het 16e Noordparkfestival komt er weer aan

ZWIJNDRECHT – Zaterdag 29 juni wordt voor de 16e keer in het Noordpark, langs de Oude Maas in Zwijndrecht, weer het Noordparkfestival gehouden. Van ’s middags 12 uur tot ’s avonds 10 uur valt er weer van alles te beleven: genieten van muziek in allerlei genres, wandelen over de kunst- & cultuurmarkt, lekker eten en drinken en de kinderen kunnen zich vermaken in het kinderdorp. En de toegang is nog altijd gratis.

Muziek is nog steeds het hoofdbestanddeel van het festival. Het publiek kan genieten van een doorlopend muzikaal programma dat om 1 uur begint met het middagprogramma met Grey Nomad een sferische en een tikkeltje melancholische band die deelnam aan de “Grote Prijs van Dordt”. Het feest gaat dan door met de Rotterdamse band Uncle Fester twee gitaristen, een bassist, een drummer en twee betoverende zangeressen, die de covers net effe anders spelen. Paul Chrevrolet & the Rockin Cadillacs is de volgende act. Met vier man sterk speelt Paul Chevrolet moddervette, stevige, rollende, scheurende en dampende rock.

Tijdloze hits en van alles voor de kids
Zo rond half zeven begint dan het avondprogramma met de One Revolution Tropical Vibes Band. Deze band garandeert, de naam zegt het al, een unieke mix van tropical vibes, reggae en dancehall. Met de tijdloze hits van o.a. ABBA, Grease, Whitney Houston en Diana Ross wordt het Noordparkfestival besloten, danceclassics uit de 70’s, 80’en 90’s. Gebracht door Partysensation The Buzz. Vijf doorgewinterde muzikanten en drie getalenteerde zangeressen brengen muziek die iedereen kent, waar iedereen op kan dansen en die iedereen meezingt. Ook voor de kinderen is er de hele middag van alles te doen: ze kunnen zich laten schminken, ze kunnen zelf happy stones en schelpen beschilderen, ouderwetse spelletjes doen zoals blikjes gooien, de modelschepen zijn er weer en de kinderzweefmolen draait zijn rondjes.

De kunst en cultuurmarkt
Tot 18.00 kan men ook een wandeling maken langs de meer dan 30 kramen van de kunst- & cultuurmarkt. Daar zijn allerlei (beeldende) kunstenaars in hun kraam aanwezig om hun werk te laten zien of te demonstreren. Het beste van het beste van de Zwijndrechtse kunst en uit de omstreken is op de kunst- & cultuurmarkt vertegenwoordigd. Er is te veel om op te noemen, maar toch een kleine greep: er is fotografie, er zijn tassen gemaakt van oude spijkerbroeken en handgemaakte sieraden. Natuurlijk heel veel schilderijen, maar ook geboetseerde beelden. Je ziet er “vreemde vogels”, er zijn sjaals, corsages en je kunt er honingwijn proeven.

Eten en drinken
Behalve de cultuurmarkt tijdens het festival zijn natuurlijk ook de beelden van het Beeldenpark Drechtoevers in het Noordpark te bewonderen. Tijdens het festival worden de bezoekers verzocht een selfie te maken waarin een beeld van het park een rol speelt. Het plan is die begin volgend jaar te verwerken in een expo bij KunZt in Zwijndrecht. Eten en drinken is er volop in het foodcourt, van barista tot patatpret en van de Surinaamse toko tot churros.

Info
Het Noordparkfestival, zaterdag 29 juni a.s. van 12 tot 22 uur in het Noordpark in Zwijndrecht. De toegang is gratis dankzij de gemeente Zwijndrecht en een groot aantal sponsors. Kijk voor meer informatie op de site www.noordparkfestival.nl.

Bron: Noordparkfestival