Help-Portrait geeft minderbedeelden een gezicht

ZWIJNDRECHT – Voor de tweede keer in Zwijndrecht krijgen minderbedeelden de kans om een portretfoto door professionele fotografen te laten maken. Ze krijgen een mooie foto mee naar huis, bijvoorbeeld voor een sollicitatie of een mooie gezinsfoto als herinnering. Deze mensen hebben niet het geld om een professionele fotoshoot te doen, maar krijgen nu wel de kans voor een mooi professioneel portret..

Minderbedeelden staan vaak onderaan in onze samenleving. Een professionele portretfoto kan hen op vele manieren daarbij helpen. Het geeft iemand die aan het solliciteren is bijvoorbeeld een streepje voor op de andere sollicitanten. Ook kan het zelfvertrouwen van zo’n persoon enorm vergroot worden. Oud-deelnemers zeiden: “Het liet me zien dat ik mag zijn, wie ik ben”. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende fotografen, visagisten, stylistes en andere vrijwilligers. Dit zijn de mensen die Help-Portrait tot een groot succes maken. De deelnemers worden benaderd via Enver jeugdzorg, Leger des Heils, de Voedselbank, buurtcentra etc.

Help-Portrait is een wereldwijde organisatie. In veel landen op veel plaatsen stellen professionele fotografen en visagisten hun tijd en materieel ter beschikking voor mensen die het minder hebben in de maatschappij. Het is een idee van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart. Dit idee wordt inmiddels in meer dan 27 landen op meer dan 2000 plaatsen uitgevoerd, zo ook dit jaar weer in Zwijndrecht.

Info
De Help-Portrait fotoshoot wordt georganiseerd op zaterdag 29 april 2023 in het Hart van Meerdervoort, Perkstraat 57 in Zwijndrecht. Vanaf 11:00 uur worden daar de eerste foto’s uitgereikt aan de deelnemers.

Bron: Help-Portrait