ZWIJNDRECHT – Woensdag 15 mei aanstaande wordt voor de 42e keer de Verkerkloop georganiseerd door de Verkerk Groep in samenwerking met Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel. Door de jaren heen is de Verkerkloop uitgegroeid tot het meest toegankelijke en grootste sportevenement van Zwijndrecht. Daarnaast wordt een aanzienlijk geldbedrag opgehaald voor het goede doel. 

Zoals ieder jaar heeft de organisatie van de Verkerkloop samen met Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel het goede doel bepaald waar de opbrengst van de loop naartoe gaat. Deze bijdrage komt voornamelijk uit de opbrengst van de Bedrijvenloop. De Bedrijvenloop is in 1999 door de Rotaryclub in het leven geroepen als onderdeel van de Verkerkloop, om zo geld in te zamelen voor het goede doel. Ook dit jaar zetten de leden van de club zich met veel plezier weer actief in om zoveel mogelijk sponsoren te werven. 60% van de het opgehaalde geldbedrag gaat naar het hoofddoel van de Verkerkloop, namelijk ‘Support Casper’. De campagne Support Casper is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker, de grondleggers van de stichting zijn allemaal vrienden of familie van mensen die zijn overleden aan alvleesklierkanker. Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland. Vaak binnen een jaar. De Verkerk Groep en Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel willen daar verandering in brengen door onderzoek te steunen naar nieuwe innovatieve behandelmethoden. Kijk voor alle informatie op www.supportcasper.nl.

Naast het hoofddoel gaat 20% van de opbrengst naar de stichting Zo Mooi Wonen Zwijndrecht. Een woonhuis waar twaalf mensen met een verstandelijke beperking wonen. De stichting is ontstaan vanuit het initiatief van een ouder. Samen met andere ouders werd een woonvorm bedacht waar hun zoon of dochter met ondersteuning zo zelfstandig mogelijk zou kunnen wonen. Het woonhuis “Zo Mooi Wonen” aan de Lindenlaan 51 wordt binnenkort gerealiseerd. Zie www.zomooiwonen.com voor meer informatie.

De overige 20% van de opbrengst gaat naar goede doelen in het buitenland.

Aanmelden
Wilt u als individuele loper of met collega’s als bedrijventeam meedoen? Ga dan naar www.verkerkloop.nl en schrijf u vandaag nog in! Op deze website vindt u ook meer informatie over de Verkerkloop zelf. Inschrijven kan tot en met 12 mei. Wilt u met uw bedrijf het evenement en zo het goede doel sponsoren? Neemt u dan gerust contact op met Arend Hofland via email: hoflanda@xs4all.nl  of telefoon: 06 53 89 27 46.