Gymnastiekvereniging O&O viert succes bij NK

Olaf de Nie

Bij de in het Rotterdamse Ahoy gehouden Nederlandse kampioenschappen, The Dutch Finals, heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O bij diverse disciplines beslag gelegd op nationale titels en ander eremetaal.

Bij de discipline (groep)springen eiste Olaf de Nie in de heren-senior-A-categorie de titels van pegasus-minitramp en airtrack voor zich op. Ook het zilver van minitrampoline was voor hem. Bij de dames-senior-A was Miriam Geenen de beste. Bij de heren-junior-A pakte Janou Ronde het brons van de minitrampoline. Tot een gelijk resultaat kwam Evelien Polak (dames- junior-B) op de airtrack. Het mixteam senior-A werd Nederlands kampioen op het onderdeel micro-teamgym.

De heren individueel toestel turnen waren eveneens succesvol. In de eredivisie senior liet Frank Rijken zich het allround-zilver omhangen. In de toestelfinale legde hij daarbij beslag op het brons van voltige. Martijn de Veer werd Nederlands kampioen op het onderdeel vloer en zijn ploeggenoot Luuk Huernink werd hierbij derde. In de eredivisie junior-categorie was het allround-zilver, alsmede het zilver van brug voor Gijs Franken. Op niveau-1 wist Thijs Eijkelenboom het brons van vloer, voltige, sprong en brug op te eisen. Ian Wever ging voor het zilver op voltige.

Bij de dames eredivisie boekte Naomi Visser succes. Met een minimaal verschil van slechts 0,1 pnt. miste zij de titel en eindigde daardoor op de tweede plaats.