Grote brand in bedrijfspand na opzettelijk binnenrijden auto

ZWIJNDRECHT – Er is de afgelopen nacht van 14 augustus rond 03.30 uur een grote brand ontstaan in een bedrijfspand aan de Kreekweg in Zwijndrecht nadat een auto het pand gedeeltelijk was binnengereden. De brandweer was snel met veel materieel ter plaatse en ook een drone-team en blusrobot werden ingezet.

Bewoners in de naast gelegen wijk Kort-Ambacht werden, vanwege de rookontwikkeling, geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. De Lindtsedijk werd lange tijd tussen de Burg. van ’t Hoffweg en de Noordweg afgesloten. Van het bedrijfspand is weinig meer overgebleven.

Gezien de oorzaak van de brand en het ontbreken van de bestuurder van de auto gaat de politie uit van brandstichting. Op camerabeelden is te zien dat vrijwel tegelijk met de auto die tegen de gevel rijdt en vlam vat, een andere auto aan komt rijden. Snel na de brandstichting rijdt deze auto op hoge snelheid weg. De politie doet onderzoek naar de brand en vraagt daarbij de hulp van getuigen.

Heeft u iets gezien in de nacht van 13 op 14 augustus of mogelijk al eerder op en rond de Kreekweg, dan komt de politie graag met u in contact. Dit kan via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.