ZWIJNDRECHT – Met de uitwedstrijden Arkel en De Alblas was het voor Groote Lindt alles of niet in het paasweekend. Zaterdag gaf het team van Serge van den Hurk niet thuis in de wedstrijd in en tegen Arkel. De koploper kwam heel sterk uit de startblokken en wist binnen 10 minuten twee keer het Zwijndrechtse doel te vinden: 2-0. Deze klap kwam Groote Lindt niet meer te boven en bleef de gehele wedstrijd achter Arkel aanlopen.

Ondanks de sterke start na de pauze lukte het Groot Lindt niet om de aansluittreffer te maken. Met een serie van drie grote kansen ,waarbij met kunst en vliegwerk, de bal uit het Arkelse doel werd gehaald. De voetbalwet is als je hem zelf niet maakt de bal er aan de ander kant in valt. Dit was dan ook precies het geval. Vanuit de omschakeling wist Arkel de 3-0 te maken. Daarna was het voor Groote Lind over en uit en viel ook nog de 4-0. Overigens een verdiende overwinning voor Arkel wat feller was en wel het niveau haalde wat wordt verwacht in een dergelijke topwedstrijd. Groote Lindt wist dat er paasmaandag voor een periodetitel gewonnen diende te worden van De Alblas. De rechtstreekse confrontatie op sportpark

Souburgh werd een echte triller. Na een afwachtend begin ontbrandende de wedstrijd na rust met de 1-0 van De Alblas. Daarna waren de beste kansen voor Groote Lindt waarbij Kevin van Pelt één op één met de keeper de bal naast het Alblasserdamse doel schoot. Na een aantal aanvallende wissels wist Groote Lindt de ban te breken en schoot Michael Slingerland Groote Lindt naar de 1-1. Nadat ook op sportpark Souburgh, bij de buren, Alblasserdam wist te winnen van De Zwerver greep zowel De Alblas als Groote Lindt (op doelsaldo)naast de 2e periodetitel. Na overleg tussen beide besturen werden de aangekochte (na)kampioensbloemen geschonken aan een Alblasserdams verzorgingstehuis. De competitie is nog niet beslist en de titel nog niet vergeven maar het lijkt erop de Groote Lindt zich moet richten op een plaats bij de top 3 om zo de periodetitel van de verwachte kampioen Arkel over te nemen. Op zaterdag 4 mei a.s. ontvangt Groote Lindt het Kinderdijkse De Zwerver om bij winst daarvoor een belangrijke stap te zetten.