HENDRIK-IDO-AMBACHT- In het weekend van vrijdag 28 juni t/m zondagmiddag 30 juni a.s. organiseert Sensei Marc de Roodt van de Zwijndrechtse Sportschool Kihon het jaarlijkse karatekamp in de Ridderhal in Hendrik -Ido-Ambacht. Ashihara is een harde full contact karatestijl die ook wel eens omschreven wordt als Street Fighting Karate.

Dit druk bezochte kamp telt dit jaar meer dan 110 internationale deelnemers uit o.a. Nederland, België, Ierland, Zweden, Hongarije, Letland, Italië, Duitsland, Turkije, Rusland en Letland.

Op het kamp gaan 35 tot 40  kandidaten examen doen, waarvan er 15 opgaan voor een hogere Dangraad (zwarte band met 1,2 of 3 gouden strepen). Dit is een zwaar fysiek examen dat bestaat uit 2 delen;  het technische deel,  waarbij voorgeschreven technieken gedemonstreerd moeten worden, planken breken en het lopen van vechtkata`s met een partner. Krijgt een kandidaat na afloop groen licht van de examinatoren dan moet men op zondagmiddag het 2e deel van het examen volbrengen;  het Kumitedeel. Het aantal rondjes sparren van elk 1,5 minuut is afhankelijk van de kleur van de band. De kandidaten voor 3e Dan moeten maar zelfs  50 partijen achter elkaar sparren tegen wisselende tegenstanders.  Opgeven is geen optie en het komt vooral op karakter en doorzettingsvermogen aan.  Dit levert voor de toeschouwers altijd mooie beelden op.

Het kumite deel start op zondagmiddag 30 juni om 14.00 uur.

Locatie: de Ridderhal, Hoge Kade 60, 3341 BE Hendrik-Ido-Ambacht. Toeschouwers zijn meer dan welkom en het is gratis toegankelijk. Kijk voor meer informatie op www.sportschoolkihon.nl of op Facebook: sportschool Kihon.