Groot feest op 55 jarige parkboerderij Kiboe-hoeve

ZWIJNDRECHT – Afgelopen zaterdag was het tijdens de viering van het 55 jarig bestaan van parkboerderij Kiboe-hoeve een drukte van belang. Een kleine 2.000 bezoekers zorgden de gehele dag voor een gezellige drukte.

Het feest begon om 10.00 uur met het door Quirijn van den Bosch, beheerder van de boerderij namens Drechtwerk Groen, in ontvangst nemen van een heerlijke bak verse groenten voor de dieren van de nieuwe burgemeester Leon Anink en wethouder Jacqueline van Dongen. Daarna konden de jonge en oudere bezoekers op de boerderij genieten van diverse activiteiten. De Stichting Vrienden van had voor een afwisselend programma gezorgd. Voor de één was het hoogtepunt het schapen scheren en voor een ander het pony rijden of op de foto met Marshall van Paw Patrol. Verder kon men genieten van een workshop klompen maken en wol spinnen of ouderwets stelt lopen, hoepelen en blik gooien.

Succesvolle dag
Natuurlijk kon er ook gewoon gespeeld worden in de speeltuin en konden mensen met een rolstoel schommelen in de nieuw geplaatste rolstoelschommel. Het schminken was zo populair dat er een forse wachtrij stond en natuurlijk was er ook gedacht aan de inwendige mens, want naast Patatpret was Bollen en Wafels aanwezig met poffertjes en popcorn en stond Stichting Jong Zwijndrecht er met een Barista. Bij de kraam van de Stichting konden de kinderen een bekertje siroop en een appel meenemen. Verder waren er nog informatie kraampjes van Buurtgezinnen, de Stadsboerderij uit Dordrecht en knutselplaten. De Imker kreeg veel vragen van kinderen over de bij en de honing. Het evenement was een dusdanig succes dat de Stichting Vrienden van heeft besloten om het schapen scheren ook volgend jaar weer groots aan te pakken. Met hulp van alle vrijwilligers, sponsoren en medewerkers van Drechtwerk groen kan de parkboerderij terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Bron: parkboerderij Kiboe-hoeve