Groene hulp voor het Noordpark gevraagd

ZWIJNDRECHT – De vele wandelaars in het Noordpark in Zwijndrecht kunnen volop genieten van de lente dankzij Bas Mol en Jan van Gortel, vrijwilligers van het Wijkplatform Walburg. De twee, toch ook niet meer de jongsten, zijn al vanaf augustus bezig om het park op te knappen. Het belangrijkste werk was het uitroeien van alle brandnetels. 

Daarna hebben ze door het hele park duizenden narcisbollen onder de grond verstopt, die nu oppiepen en het hele park een fleurige lentekleur geven.  Dit bloembollenproject is mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard. Dat is de stichting die lokale goede doelen steunt met geld dat de voormalige coffeeshop Xpresso heeft opgebracht.

En nu in het voorjaar worden de borders beplant dankzij geldelijke steun van PAK AAN!, dat namens de gemeente Zwijndrecht op een gemakkelijke en snelle manier bij de uitvoering van ideeën en initiatieven van inwoners ondersteuning geeft. De beelden in het park, dat deel uitmaakt van het Beeldenpark Drechtoevers, zijn nu ook veel beter zichtbaar, want Bas en Jan hebben er rond omheen houtsnippers gestrooid. Een hele klus voor Bas Mol en Jan van Gortel, die gelukkig af en toe hulp krijgen van andere “groene vrijwilligers”. Elke maandag en woensdag van 2 tot 4 uur is iedereen welkom zich daarbij aan te sluiten.  Er is op Facebook een groepspagina “Noordpark Onderhoud”, waar iedereen zich bij kan aansluiten en waarop de werkzaamheden te volgen zijn.

Het park is zo uitgestrekt dat Bas en Jan nu op zoek zijn naar meer planten voor de borders, zoals sedum of bakjes met uitgebloeide narcissen of andere bollen. In plaats van weggooien in de groene bak, kun je die bollen ook een tweede kans in het Noordpark geven. Bas en Jan weten er wel raad mee. Ook zijn ze op zoek naar vogelhuisjes en wat tuingereedschap zoals een hark of zo. Elke maandag- en woensdagmiddag zien Bas Mol en Jan van Gortel graag deze groene hulp tegemoet. Planten en bollen kunnen ook bij de keet in het park worden neergezet. Het Noordpark wordt er ongetwijfeld nòg veel mooier van.