Geslaagde Familiedag bij Albatros

De korfbalvereniging Albatros kan terugkijken op een geslaagde Oudejaars Familiedag die met de aanwezigheid van een mix van jong en oud haar naam eer aan deed. De seizoensafsluiting op zaterdag 22 juni startte met het paalschieten voor de jeugd en eindigde in de avond met een gezellig muziekfestijn waarbij ook de jongsten zich op de zangvloer niet onbetuigd lieten. De mix van karaoke en silent disco bleek een schot in de roos en jong en oud kon zich in de kantine, op het terras en zelfs op het veld tot in de late uurtjes prima vermaken.

Hoewel de weersvoorspelling nog niet geheel regenvrij was, brak de zon bij het paalschieten voor de jeugd al snel door. De welpen draaiden hun eigen programma, kregen allemaal een heuse medaille omgehangen en gingen op de foto met mascotte Albie. De jeugd nam met 46 koppels deel en streed om de titels en de bijbehorende bekers. Vanaf 14.00 uur kwamen de grotere palen op het veld voor de strijd tussen 93 koppels in 19 poules. Het werd een sportieve competitie tussen oud-leden, G-spelers, ouders, korfballers, jonge talenten en eeuwige beloften.

De uiteindelijke winnaars en runners-up:
F-jeugd: Jones en Romee verslaan Danique en Romee met 17-12
E-jeugd: Aimée en Olav winnen met 20-12 van Tijmen en Vajèn
D-jeugd: Sara en Vivienne kloppen Emma en Kaylee met 17-15
C-jeugd: Luuk en Sven winnen met 17-8 van Fleur en Sophie
B-jeugd: Noa en Milou verslaan Feline en Juliette met 18-11
Senioren: Alice en Kristie verdedigen hun titel met succes en winnen na verlenging  met 23-22 van Luuk en Robin.

Na de prijsuitreiking stonden er zo’n 250 patatmenu’s klaar, werd er gegeten en daarna konden de aanwezigen kiezen voor muziek, een praatje, een drankje of een dansje en zo bleef het heel lang gezellig op het Albatrosnest.

In de ochtend was er ook tijd ingeruimd voor de huldiging van het 550e lid. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het werd in het voorjaar een feit: Albatros bereikte het all-time record van 550 leden, iets wat in de historie van de 70-jarige club nog niet voorgekomen was. In de laatste bestuursvergadering werd de loting verricht en kwam de naam van de zesjarige Tess Klein uit de bus. Onder veel belangstelling en onder het toeziend oog van bestuursleden en Albie ontving Tess een sporttas met inhoud, bedrukt met haar naam.

Albatros prijkt in de lijst van korfbalclubs met het hoogte ledenaantal landelijk op de 10e  plaats en moet in de regio slechts PKC, DeetosSnel en KCR boven zich dulden.