ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 16 november hebben de gemeente Zwijndrecht, Woonkracht10, Diverz,  Zwijndrecht Werkt en het Waterschap samen met bewoners de handen uit de mouwen gestoken om de voortuinen in de Sterrenbuurt te vergroenen en op te ruimen. Ook wethouder Jacqueline van Dongen (Groen & Duurzaamheid) hielp mee het groen planten bij bewoners. Onder het motto ‘Groen doen we samen’.

Een groene tuin is niet alleen mooi, maar ook goed voor het klimaat. Door meer groen in tuinen aan te brengen in plaats van tuintegels wordt het op hete zomerdagen koeler en kan er meer regen worden opgevangen als er hevige regen valt. En het is gezonder, want groen helpt CO2 uitstoot te reduceren.

Groen doen we samen actie
Door middel van een invulkaart konden bewoners van te voren gratis grond, gras, plantjes en bomen aanvragen voor in de tuin. We helpen bewoners zo om tuinen te vergroenen en op te ruimen. Voor een ander deel van de Sterrenbuurt wordt in het voorjaar een actie georganiseerd, als ook dit deel van de buurt is opgehoogd.

Herinrichting Sterrenbuurt
De gemeente is in de Sterrenbuurt bezig met het opknappen van de openbare ruimte en het ophogen van de straat. Deze buurt heeft namelijk last van verzakkingen in de straat. Straks ziet de openbare ruimte er weer mooi uit. Groene tuinen maken dit nog mooier en duurzamer!