Gemeenteraad opnieuw in gesprek over de inrichting Beethovenlaan

ZWIJNDRECHT – Dinsdag 16 april om 20.00 uur is er weer een oriëntatieavond van de Zwijndrechtse gemeenteraad. Tijdens deze avond is er een vervolg van het gesprek over het inrichtingsplan van de Beethovenlaan en spreekt de raad over het Economisch programma.

Het gesprek over het inrichtingsvoorstel Beethovenlaan gaat tussen de raad en het college. Dit is een vervolg op de bespreking van 26 maart en is onderdeel is van een groter project namelijk de ‘Grootschalige aanpak Heer Oudelands Ambacht’. Na overleg met belanghebbenden en bewoners heeft het college een ontwerp voor de herinrichting van de Beethovenlaan uitgewerkt. Meerdere raadsleden maken zich echter zorgen over de veiligheid van fietsers op de weg en wilden graag verder over dit plan praten met het college.

Economisch programma: IJzersterk, trots en veerkrachtig
Het economische programma van Zwijndrecht is gericht op het creëren van een ‘IJzersterke en trotse werk-woongemeente binnen de Drechtsteden waarin ondernemers en inwoners zich thuis voelen’. Dit zou dan moeten bereikt worden door samen te werken aan een veerkrachtige economie die zoveel mogelijk banen biedt aan de inwoners. Tijdens de bijeenkomst zal de raad informatie krijgen over hoe dit programma tot stand is gekomen en wat de belangrijkste punten ervan zijn en wat nodig is om resultaten te behalen zoals een visie voor 2035 en een uitvoeringsprogramma 2024-2027.

Bijwonen of meekijken via ATOS TV
Iedereen is welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht om de vergadering bij te wonen. Maar men kan dinsdag 16 april vanaf 20.00 ook de vergaderingen volgen via video-live of de rechtstreekse uitzending van één van oriëntaties via ATOS TV. Kijk voor meer informatie en de volledige agenda op de website Raadzwijndrecht.nl

Bron gemeente Zwijndrecht