Zondag 26 januari om 16.30 uur is de gemeente Zwijndrecht te zien in het tv-programma ‘Da’s goed geregeld’ van RTL4. Het programma besteedt aandacht aan goed werkgeverschap en werkgeluk in de gemeentelijke organisatie van Zwijndrecht. Dagelijks werkt de organisatie samen met het bestuur als één team aan de grote, maatschappelijke opgaven voor een nog krachtiger Zwijndrecht.

Tijdens het informatieve programma komen meerdere medewerkers in beeld. Zij vertellen over hun werk bij de gemeente Zwijndrecht. Ze leggen uit welke kansen zij krijgen om zich te ontwikkelen binnen de gemeente en hoe ze het vinden om bij de lokale overheid te werken. De gemeente Zwijndrecht wil maximaal bijdragen aan het geluk van de inwoners en ondernemers. Daarom vindt de gemeente het als werkgever net zo belangrijk om bij te dragen aan het werkgeluk van haar medewerkers en wordt er bewust geïnvesteerd in de ontwikkeling van werknemers.

Werkgeluk

“Als werkgever hebben we het werkgeluk van onze medewerkers beperkt in de hand. Mensen moeten daar ook zelf voor zorgen”, vertelt gemeentesecretaris Ella Croonenberg-Borst. “Ik geloof er in dat wanneer iemand iets doet, waar hij goed in is, hij daar ook gelukkig van wordt. Dat willen we stimuleren. Wanneer iemand zijn vinger opsteekt en iets wil, kijken we samen of dat mogelijk is.”

Onder het motto ‘Samen Werkt’ zet de gemeente zich in voor gezonde, gelukkige en gedreven medewerkers. Er is oog voor de mens achter de medewerker. Samenwerking staat hoog in het vaandel. Gemeentesecretaris Croonenberg-Borst: “Ook Messi kan het niet alleen. Dat is de kern van ‘Samen Werkt’. Je kunt nog zo goed zijn in jouw werk en alle kennis hebben, maar in je eentje gaat het niet werken. Dus je moet samenwerken!”

Vacatures

Deelname aan het programma geeft de gemeente de kans zich te presenteren als een aantrekkelijke werkgever. De gemeente heeft met enige regelmaat vacatures. Deze zijn te vinden op www.werkenbijdrechtsteden.nl.

Uitzending

De uitzending is zondag 26 januari om 16.30 uur op RTL4. De aflevering wordt herhaald op zaterdag 1 februari om 14.00 uur en zaterdag 22 februari om 13.30 uur op RTL4.