Gemeente Zwijndrecht geeft 100 meter aan geveltuintje weg

ZWIJNDRECHT- In het kader van ‘Groen doen we samen’ geeft de gemeente het komende jaar 100 strekkende meter aan geveltuintje weg. Een geveltuin biedt veel voordelen. Het maakt een straat groener én is ook nog eens goed voor het klimaat. Op dinsdag 7 juli beplantte wethouder Jacqueline van Dongen één van de eerste geveltuintjes in Zwijndrecht.

Een geveltuin biedt inwoners de mogelijkheid om gemeentegrond te gebruiken als een eigen mini-voortuin. Een rij stoeptegels in ruil voor fleurige, bloeiende planten. Zo kunnen inwoners zonder voortuin ook helpen bij het groener maken van Zwijndrecht. Aan de Westpier zijn inmiddels 14 geveltuinen aangelegd. Bewoner en initiatiefnemer Mariëlle Al Yaceen: “De geveltuinen maken onze straat zoveel groener straks en zorgen voor sfeer. Ik ben er nu al ontzettend blij mee.”

Veel voordelen

Jacqueline van Dongen (Groen): “Een geveltuin maakt een straat zeker fleuriger én groener. Maar er is meer. Planten dragen ook bij aan ons klimaat. Op hete dagen zorgen ze voor verkoeling en tijdens heftige regenbuien vangen ze water beter op. Ook trekken planten vogels, vlinders en insecten aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Op deze manier kunnen we met elkaar ons steentje bijdragen aan een groener Zwijndrecht.”

Gratis

De gemeente geeft dit jaar 100 strekkende meter aan geveltuin weg. Dit tuintje legt de gemeente gratis aan, bewoners zorgen zelf voor de planten en het onderhoud.

Aanvragen

Bewoners kunnen een geveltuin aanvragen via de Fixi-app of telefonisch via 14 078.

En meer lezen op: www.zwijndrecht.nl/geveltuintje