Gemeente wil via bomenprikker 100 extra bomen gaan planten

ZWIJNDRECHT – Samen met inwoners wil de gemeente Zwijndrecht haar gemeente klimaatbestendiger maken. Daarom gaat de gemeente 100 extra bomen planten. Aan inwoners vraagt zij mee te denken over de plekken van deze bomen. Vanaf vandaag kunnen inwoners via de bomenprikker aangeven waar zij een boom willen zien. De gemeente raadt inwoners aan om er op tijd bij te zijn. Bij 400 gekozen plekken gaat de bomenprikker dicht.

De bomenprikker is te vinden op de website zwijndrechtgaatduurzaam.nl/bomenprikker. Het is een online kaart waarop inwoners met een ‘speld’ kunnen aangeven waar in de gemeente zij een boom willen zien. Vervolgens bekijkt de gemeente de aangewezen plekken. Bij de beoordeling wordt bijvoorbeeld gelet op kabels en leidingen, erfafstanden, plannen voor de lange termijn en geplande werkzaamheden. Op 100 van de uitgekozen plekken wordt een boom geplant.

Een groene, toekomstbestendige leefomgeving
De gemeente gaat de 100 extra bomen planten als onderdeel van het duurzaamheidsprogramma. Zo zorgt ze samen met inwoners en ondernemers voor een groener en daarmee klimaatbestendiger Zwijndrecht. “Het is voor ons belangrijk dat inwoners meedenken over vergroenen en plekken waar we dat kunnen doen. We doen het samen. Daarom horen we graag waar behoefte is aan extra groen. Inwoners gaan iets van deze bomen merken. Bomen voegen écht iets toe aan de omgeving. Ook zorgen de wortels voor een betere bodemkwaliteit. Tot slot zorgen bomen voor verkoeling tijdens hete zomers” aldus Jacqueline van Dongen (wethouder Openbare ruimte en Duurzaamheid).

Plantseizoen
De bomen worden tijdens het aankomend plantseizoen van maart tot mei geplant.

Bron: gemeente Zwijndrecht