Gemeente wil samen met inwoners plek van nieuwe laadpalen bepalen

ZWIJNDRECHT –  Omdat het aantal elektrische auto’s de komende jaren gaat toenemen en dus ook de vraag naar elektrische laadpalen wil de gemeente Zwijndrecht samen met de inwoners de plekken bepalen waar die in de toekomst aangevraagd en geplaatst worden.  Daarvoor kan men vóór 29 juni 2023 een vragenlijst invullen ook als men geen elektrische auto rijdt.

Elektrische auto’s moeten ergens opgeladen worden en dat kan niet altijd op eigen terrein. Dit gebeurt dan op een openbare parkeerplaats in de straat met een laadpaal. Als meer mensen hun auto willen opladen is het belangrijk dat dit op meer plekken kan;  bij voorkeur op een plek waar de meeste mensen het mee eens zijn. “Ik zie het als een puzzel die we samen leggen. Samen kijken we naar plekken waar laadpalen zouden passen. Daarom is het belangrijk dat iedereen meedenkt. Ook inwoners zonder elektrische auto. Als we nu de plekken bepalen, zijn we klaar voor de toekomst”, zegt Jacqueline van Dongen, wethouder van de gemeente Zwijndrecht.

Potentiële plekken
Het gaat om potentiële plekken voor laadpalen. Dat wil zeggen dat op de gekozen plekken niet meteen een laadpaal komt te staan. Want eerst moet een laadpaal worden aangevraagd en daarna worden goedgekeurd door de gemeente. Op de kaart in de vragenlijst stelt de gemeente een aantal plekken voor. Daarbij is niet alleen gekeken naar de spreiding en bereikbaarheid van de laadpalen maar ook of hij in de grond kan. Daarbij wordt rekening gehouden met bomen, kabels en leidingen. Ook als men het niet eens is met een bepaalde plek, of zelfs een betere weet, zal de gemeente kijken naar de mogelijkheden. De definitieve plekken worden uiteindelijk vastgelegd in een verkeersbesluit.

Info
De vragenlijst over toekomstige plekken voor laadpalen in de gemeente Zwijndrecht is te vinden op elektrisch (invulduur rond 10 minuten).
Wie moeite heeft de vragenlijst in te vullen kan voor hulp op het gemeentehuis langskomen op 14 en 21 juni tussen 15.30 en 17.00 uur.

Bron Gemeente Zwijndrecht