Gemeente organiseert op 16 september een vrijwilligersfestival

ZWIJNDRECHT – Op zaterdag 16 september wordt door de gemeente Zwijndrecht een gezellig vrijwilligersfestival georganiseerd. Onder het motto ‘vrijwilligers zijn goud!’ wordt  er van 11.00 – 17.00 uur een afwisselend programma aangeboden op het Raadhuisplein. Wethouder Ronald de Meij: “Met dit festival wil de gemeente Zwijndrecht alle vrijwilligers in het zonnetje zetten. De inzet van vrijwilligers, mantelzorgers en vrijwilligersorganisaties wordt enorm gewaardeerd.”

Het vrijwilligersfestival is voor iedereen toegankelijk dus ook als men geen vrijwilliger is. Wethouder Ronald de Meij opent de dag feestelijk om 11.00 uur. Kom langs voor een gratis kopje koffie bij de Barista Tuktuk. Er is een afwisselend live-muziek programma op het podium met bands, shantykoor, salsa workshop en DJ. Verder zijn er diverse gratis activiteiten voor alle leeftijden zoals schminken, silent disco, straattheater, vrijwilligersmarkt en nog veel meer. In de verschillende foodtrucks kan men terecht voor een hapje en drankje. 

Speciaal voor vrijwilligers
In het gemeentehuis is er speciaal voor vrijwilligers een ontbijt van 09.00 – 11.00 uur met muzikale begeleiding van Estée Moise en er zijn daarna diverse workshops zoals fotografie, schilderen, EHBO, djembé en kleurenanalyse. Voor het ontbijt en de workshops is het belangrijk om aan te melden, dat kan bij Diverz via info@zwijndrechtvoorelkaar.nl of telefonisch 078 – 6206060. 
Meer informatie over het programma en workshops op de website: www.zwijndrecht.nl/vrijwilligers
Bekijk hier de speciale videouitnodiging voor het vrijwilligersfestival door wethouder Ronald de Meij.

Bron: gemeente Zwijndrecht