Fotoclub Zwijndrecht viert 60 jarig bestaan met expositie bij KunZt 

ZWIJNDRECHT – De nieuwe expositie bij KunZt staat in het teken van het 60-jarig jubileum van Fotoclub Zwijndrecht. Leden van de fotoclub laten hun mooiste, indrukwekkendste foto’s zien van de afgelopen vijf jaar. Dit levert een grote verscheidenheid aan foto’s op. Donderdag 5 september opent wethouder Ronald de Meij (Cultuur) de tentoonstelling officieel in de expositieruimte van KunZt.

De tentoonstelling ‘Jubileum Fotoclub Zwijndrecht’ bestaat uit zo’n 60 foto’s. Veel verschillende genres en thema’s zijn in de foto’s terug te zien. Denk aan landschap, straat, mensen, natuur, architectuur, maar ook vergankelijkheid, schoonheid en tegenstellingen. Ook hebben de fotografen verschillende technieken toegepast, zowel in het beeld als in de presentatievormen. Kortom, de tentoonstelling biedt een grote variatie aan beeldvormen, uitwerkingen en onderwerpen.

Historie Fotoclub Zwijndrecht
De in 1959 opgerichte Fotoclub Zwijndrecht behoort met zestig leden tot de grotere fotoclubs van Nederland en heeft leden uit Zwijndrecht en omstreken. Een onderdeel van de expositie beslaat ook de historie van de fotoclub. Er zijn oude instructiematerialen, oude clubbladen, foto’s uit de jaren ’60 en ’70, maar ook wisselbekers van fotowedstrijden te vinden.

De tentoonstelling loopt van 5 t/m 29 september 2019. Openingstijden: woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag tussen 13.30 uur en 16.30 uur. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 14 september is KunZt wel geopend in plaats van zondag 15 september.