ZWIJNDRECHT – Wilde planten eten, is dat mogelijk? Jazeker! Zelf in de Zwijndrechts Waard en wel op zaterdag 22 juni.

Na het succes van de vorige keer wordt er op zaterdag 22 juni opnieuw een excursie georganiseerd die u laat zien welke planten en vruchten er eetbaar zijn. Dit gebeurt in het gebied van de Hooge Nesse/Veerplaat te Zwijndrecht. Een natuurgebied dat zonder een bijzonder waarde heeft en waar vele wilde planten voorkomen. Ook wordt u verteld waarom u sommige planten niet zou moeten plukken

Hans Verruijt heeft zicht verdiept in het onderzoeken en het vinden wat u zoal kunt doen met eetbare planten, hoe u deze herkent en wat voor smaak de hebben.  Hij begon 10 jaar geleden met het plukken van brandnetels om er thee van te zetten en heeft zijn kennis inmiddels verbreed. U zult versteld staan hoeveel planten eetbaar zijn en soms vindt u zelf in u eigen tuin.

Deze excursie begint om 10.00 uur en eindigt om 13.00 bij het Ara Hotel. Naar gelang het weer zal er geproefd worden aan een vooraf bereid drankje van wilde planten. De excursie wordt afgesloten bij de Ara hotel onder het genot van kopje koffie. U zult ge gelegenheid gesteld worden vragen te stellen en er zal een brochure meegeven waar wat informatie in staat over eetbare planten.

De excursie kost €7,50 en kunt zicht opgeven bij  Hooge.nesse@gmail.com  Na de aanmelding krijgt u een mail met verzoek tot betaling en we zullen verzamelen bij het Ara hotel te Zwijndrecht

Deze excursie wordt georganiseerd door de Flora en fauna werkgroep Zwijndrechts waard i.s.m. de Stichting Hooge Nesse./Veerplaat.