Food-walk in Zwijndrechts Waard op 11 mei 2019

Foodwalk Zwijndrechts Waard

ZWIJNDRECHT – Op 11 mei kunt een excursie mee maken die u laat zien welke planten en vruchten er eetbaar zijn. Dit gebeurt in het gebied van de Hooge Nesse/Veerplaat te Zwijndrecht. Een natuurgebied dat een bijzondere waarde heeft en waar vele wilde planten voorkomen. Ook wordt u verteld waarom u sommige planten niet zou moeten plukken.

Hans Verruijt heeft zicht verdiept in het onderzoeken en het uitvinden van wat u zoal kunt doen met eetbare planten, hoe u deze herkent en wat voor smaak die hebben. Hij begon 10 jaar geleden met het plukken van brandnetels om er thee van te zetten en heeft zijn kennis inmiddels verbreed. U zult versteld staan hoeveel planten eetbaar zijn en soms vindt u ze zelf in u eigen tuin.

Bovengenoemde excursie begint om 10.00 uur en eindigt om 13.00 bij het Ara Hotel (Veerweg 10 Zwijndrecht). Naar gelang het weer zal er geproefd worden aan een vooraf bereid drankje van wilde planten. De excursie wordt afgesloten bij de Ara hotel onder het genot van kopje koffie. U zult in de gelegenheid gesteld worden om vragen te stellen en er zal een brochure worden meegeven met wat informatie over eetbare planten.

De excursie kost € 7,50 en kunt zicht per mail opgeven bij Hooge.nesse@gmail.com Na de aanmelding krijgt u een mail terug met verzoek tot betaling en we zullen zoals gezegd verzamelen bij het Ara hotel te Zwijndrecht.

Deze excursie wordt georganiseerd door de Flora en fauna werkgroep Zwijndrechts waard i.s.m. de Stichting Hooge Nesse/ Veerplaat.