Feestelijke opening vernieuwde tuin bij De Kleine Oase

Foto’s Gemiva

ZWIJNDRECHT – Op 28 september vierde kinderdagcentrum De Kleine Oase de heropening van hun speciaal aangepaste tuin voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Dankzij diverse giften kunnen de kinderen nu genieten van een tuin die volledig aan hun behoeften voldoet. Begeleider Anja Mathlener vertelt: “Deze zomer hebben de kinderen al volop genoten en veel speelplezier beleefd.” 

De kinderen van de groepen Kameleon en Kokosnoot keken tijdens de werkzaamheden met grote ogen naar de graafmachines en de drukte in de tuin. Nu kunnen ze genieten van een zandhoek met een buitenspeelkeuken, dierenposters, spiegels en bloemenkrijtborden die het hekwerk sieren. 

Trampoline  
Voor de avontuurlijke kinderen van de groep Kameleon/Kokosnoot is er een klim- en klautertoestel geplaatst, wat zorgt voor nog meer variatie in hun bewegingsmogelijkheden. De groep Palmentuin/Cactusbloem kan nu heerlijk ontspannen op een nieuwe nestschommel. En in de binnentuin is een trampoline geplaatst, toegankelijk voor alle kinderen. Anja Mathlener legt uit: “Kinderen die kunnen lopen, kunnen zich lekker uitleven op de trampoline. Kinderen die van een rolstoel afhankelijk zijn, worden door begeleiders op de trampoline geholpen. Zij genieten liggend of zittend met begeleiding van het het veren op de trampoline.” 

Veilige omgeving  
Kinderdagcentrum De Kleine Oase in Zwijndrecht is er voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of meervoudige beperking. Het kinderdagcentrum is een veilige omgeving waar kinderen zich op hun eigen manier en eigen tempo kunnen ontwikkelen. Afhankelijk van hun ontwikkeling worden kinderen eventueel voorbereid op de overstap naar (speciaal) onderwijs. 

Gemiva 
De Kleine Oase is onderdeel van Gemiva. Deze organisatie ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben. 

Bron: Gemiva