Expositie ‘Vijf met samenhang’ in Fotogalerie Zwijndrecht

Fotografie Joke van Maarleveld.

ZWIJNDRECHT – Leden van Fotoclub Zwijndrecht exposeren vanaf 20 april hun werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: ‘Vijf met samenhang’.

Men zegt wel eens: één foto zegt meer dan duizend woorden. Het zegt iets over de kracht of impact die een foto kan hebben. Het is dus goed voorstelbaar dat meerdere foto’s een verhaal kunnen vertellen ter dikte van een boek. Een combinatie van foto’s kan een verhaal
vertellen, een gedachte laten zien of een idee uitdrukken, wat moeilijk bereikt kan worden met een losse foto. Foto’s in samenhang hebben een toegevoegde waarde en zorgen voor verbreding en verdieping.

Meer foto’s met serie verband
De laatste jaren worden op de fotoclub veel meer foto’s in serie verband gepresenteerd dan vroeger. Voorheen ging het vooral om dat ultieme beeld met de kracht van duizend woorden. Tegenwoordig wil men iets meer vertellen of wil men iets genuanceerder zijn en daarvoor is de serie dus bijzonder geschikt. Voorwaarde is dat de serie is opgebouwd uit vijf foto’s. Daarom de titel ‘Vijf met samenhang’. Of de bezoeker overtuigd kan worden dat het geheel meer is dan de som der delen moet die natuurlijk zelf beoordelen. Er is altijd wel een
fotograaf aanwezig om daarover van gedachten te wisselen. Dit is alweer de laatste expositie voor de zomersluiting. Vanaf september start weer een nieuw expositie seizoen.

Info
Expositie: ‘Vijf met samenhang’. Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: alle zaterdagen vanaf 20 april tot en met 25 mei van 12:30 uur tot 16:00 uur. De toegang is gratis.

Bron Fotoclub Zwijndrecht