ZWIJNDRECHT – Vanaf woensdag 20 november kunt u weer terecht in de expositieruimte van de Vergulde Swaen. Deze keer niet voor een grote expositie, maar om de uitgebreide fotocollectie van mevrouw Van Dam – de Klerk door te bladeren. De fotoboeken bevinden zich normaal in de bibliotheek van de Historische Vereniging, achter voor het publiek gesloten deur, en zijn slechts op aanvraag in te zien. Dit is een unieke kans om gezellig aan de leestafel plaats te nemen en te genieten van een duik in Zwijndrechts verre en minder verre verleden. Daarnaast worden ook vele foto’s en ansichtkaarten geëxposeerd, die zijn gebruikt in het in 2016 verschenen boek ‘Historisch Zwijndrecht’, van de hand van de inmiddels overleden voorzitter Jan van Dalen. Dit boek was al heel snel na de verschijning uitverkocht. Speciaal voor deze gelegenheid is zowel het boek als een groot deel van het fotomateriaal in de expositieruimte te bezichtigen.

Tevens wordt er een randexpositie gehouden, waarvoor we een interessante particuliere verzameling in huis hebben kunnen halen met als thema ‘Alice in Wonderland’. De avonturen van Alice in Wonderland is een novelle uit 1865 van Lewis Carroll, pseudoniem voor de Engelse wiskundige Charles Lutwidge Dodgson. Zowel kinderen als volwassenen worden al anderhalve eeuw geboeid door de avonturen die het meisje Alice beleeft na een val in een konijnenhol. Zij komt terecht in een wonderlijke wereld met de meest vreemde creaturen. Er is een prachtige selectie gemaakt van voornamelijk boeken van over de hele wereld in vele talen en met uiteenlopende illustraties. Ook een Engelse druk van de oorspronkelijke auteur Lewis Carroll maakt deel uit van deze selectie met originele tekeningen van Sir John Tenniel (1820 – 1914). Zelfs een Japanse vertaling ontbreekt niet. Het zijn stuk voor stuk kostbare juweeltjes.

De Historische Vereniging Zwijndrecht nodigt u van harte uit in Oudheidkamer De Vergulde Swaen, gelegen aan de Rotterdamseweg 53-55. Openingstijden: woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur.