Expositie ‘100 jaar Van Drimmelen’ met vier weken verlengd

Foto HVZ: Houtzagerij Van Drimmelen eind jaren 50

ZWIJNDRECHT – Vanaf woensdag 23 augustus zijn de deuren van De Vergulde Swaen weer open voor het publiek. Bezoekers die de tijdelijke expositie ‘100 jaar Van Drimmelen’ reeds bezochten waren volgens de Historische Vereniging onverdeeld enthousiast. Wie echter nog niet in de gelegenheid was om de tentoonstelling te bekijken krijgt een herkansing. Na de zomervakantie is deze namelijk met vier weken verlengd.

Honderd jaar geleden startte de houthandel aan de Ringdijk met een eigen naastgelegen Balkengat waarin de boomstammen in het water lagen te wachten totdat ze verzaagd konden worden. Het bedrijf is 1978 verhuisd naar de Merwedeweg. Het huidige bedrijfsterrein heeft een afmeting heeft van 85.000 vierkante meter. Deze expositie geeft een terugblik op het honderdjarige familiebedrijf en is de moeite van een bezoek meer dan waard.

Bezoeken
De verlengde expositie is nog tot 20 september bezoeken op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Daarvoor heet de Historische Vereniging Zwijndrecht iedereen van harte welkom in Oudheidkamer ‘De Vergulde Swaen’ aan de Rotterdamseweg 53-55 te Zwijndrecht.

Rabo-Clubactie
Men kan de stichting 'De Vergulde Swaen’ steunen door tijdens de Rabo-Clubactie in de maand september op deze stichting te stemmen. Voor meer informatie: www.facebook.com/HistorischeVerenigingZwijndrecht.

Bron: HVZ