Eregalerij van Vermeer te zien bij Swinhove

ZWIJNDRECHT – Van 3 november tot en met 22 november a.s. is het atrium van de Plantage bij Swinhove Groep omgebouwd tot een eregalerij, waarbij 4 levensechte replica’s van schilder Johannes Vermeer te bewonderen zijn. Eén van de meest beroemde meesters uit de kunstgeschiedenis.

De schilder Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om de verstilde scènes binnenhuis. In de eregalerij zijn hier 4 levensechte replica’s van te bezichtigen: De liefdesbief, De brieflezende vrouw, Het melkmeisje en Het straatje.
Voor degene die meer willen weten over Johannes Vermeer, zijn op 13 november a.s. tussen 10.00 en 12.00 uur welkom. Twee medewerkers van Phillips zijn aanwezig en getraind tot Vermeer-gids en kunnen uitvoerig vertellen over deze werken van de kunstenaar. De eregalerij is gratis en zonder aanmelding te bezichtigen tot en met 22 november a.s. in het atrium van de Plantage – locatie Swinhove. De eregalerij werd mede mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum en Phillips.

Bron/foto: Swinhove Groep