Energieke mevrouw Feis-Putters 100 jaar!

ZWIJNDRECHT- Locoburgemeester Jos Huizinga is hartelijk ontvangen bij de Swinhove Groep om de verjaardag van mevrouw C. Feis-Putters te vieren. De jarige heeft tot haar 98ste zelfstandig gewoond en woont sinds 2 jaar in Swinhove. In aanwezigheid van familie, groepsgenoten en de directeur/bestuurder mevrouw L. Bouman werd er getoost op de 100 jarige. Mevrouw Feis is op 22 februari geboren in Schiedam en op latere leeftijd verhuisd naar Dordrecht. Gelukkig getrouwd geweest met de heer Feis, met drie dochters en één kleindochter.

Loopbaan
De jarige leidt een energiek leven, op haar 80ste verjaardag heeft zij een computer cadeau gekregen en sindsdien kent het internet en mailverkeer geen geheimen meer voor haar. Vooruitstrevend is ze geweest om als jonge dame economie te studeren in Rotterdam. Zij heeft haar kandidaats gehaald, maar heeft door het uitbreken van de oorlog niet verder kunnen studeren. Na de 2e wereldoorlog is zij bij de Glasfabriek in Dordrecht gaan werken en later bij de ANWB. Als secretaris van de Koninklijke Maatschappij Tuinbouw en Plantenkunde “Groei en Bloei” heeft zij voor haar 30 jarige inzet een oorkonde ontvangen. Ook was zij jarenlang actief als scriba van de Waalse Kerk.

Familie
De jarige komt uit een gezin met een jongere en oudere broer, Jan en Wim. Haar jongste broer Jan, die in Zuid-Afrika woont, heeft dezelfde genen en heeft inmiddels de respectabele leeftijd van 96 jaar. Niet al haar familieleden zijn eeuwelingen. Haar vader is vroeg weduwnaar geworden en is later hertrouwd en één van haar dochters is helaas overleden.

Talentvol met talen
Ze hield van talen leren. Ze kan de Franse taal goed begrijpen en ze heeft cursussen gevolgd voor het Italiaans, Esperanto en Russisch. Toos Feis is een grote kattenliefhebster. Bij het zingen van een bepaald Russisch lied kwam zelfs de kat spinnend naar haar toe om het lied te beluisteren. Haar honderdste verjaardag is in familiekring gevierd en de dag erop werd het nog eens dunnetjes overgedaan. In De Salon is zij toen in het zonnetje gezet waarbij afgevaardigden van het koor van de Waalse Kerk drie liederen hebben gezongen, een daarvan was een ouds Frans lied uit 1598. Een neef en zijn vrouw zijn speciaal uit Londen overgekomen om de verjaardag mee te vieren. Haar oude buren, oude en nieuwe vrienden en kennissen en ook lagere schoolvriendinnen van haar dochters zijn haar komen feliciteren.

Al met al heel wat feestelijkheden voor deze bijzonder energieke 100 jarige!