Eerste woningen voorzien van zonnepanelen en isolatie

ZWIJNDRECHT –  Veel woningeigenaren in Zwijndrecht hebben, volgens de gemeente,  gebruik gemaakt van de subsidie op isolatiemaatregelen. Voor huiseigenaren die twee of meer maatregelen afnemen is gemiddeld 30 procent subsidie beschikbaar voor onder andere spouwmuurisolatie, vloerisolatie of HR++ glas.

Daarnaast kregen de inwoners ook een waardebon van € 70,- om energiebesparende producten aan te schaffen. Daarmee zouden ruim 850 offertes aangevraagd zijn voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Bij de eerste woningen zijn die inmiddels al aangebracht. 

De belangrijkste redenen waarom woningeigenaren de duurzame maatregelen aanschaffen zijn vooral energiebesparing en comfortverhoging.

De gemeente geeft tenslotte aan dat inwoners zich nog tot en met 31 augustus 2020 vrijblijvend kunnen laten inschrijven voor de actie ‘Winst uit je woning’ en is ook de waardebon nog steeds geldig. Meer informatie over de subsidieregeling en de beschikbaarheid ervan is te vinden op winstuitjewoning.nl/subsidie of telefonisch te verkrijgen via de servicedesk 023-5836936.