Eerste Vrijheidsmaaltijd in Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Op 5 mei organiseert Diverz de Nederburgh in Zwijndrecht een Vrijheidsmaaltijd. Ongeveer 50 gasten nemen deel aan de eerste Vrijheidsmaaltijd in de Nederbugh. Zij gaan met elkaar in gesprek over vrijheid tijdens een heerlijke gevarieerde maaltijd.

De kern van de maaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat. Vrijheidsmaaltijden zijn er door het hele land in alle soorten en maten: van zelfgemaakte broodjes tot een chic diner. Ze worden georganiseerd op 5 mei, wanneer de hele Nederlandse samenleving de vrijheid viert. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei wil van de maaltijden een jaarlijkse landelijke traditie maken.

We beginnen met een vrijheidstoost en daarna zullen we samen in gesprek gaan over vrijheid. Speciaal zijn de lekkernijen van een van de vluchtelingen uit Syrië die in Zwijndrecht woont en bij de Nederburgh vrijwilligerswerk heeft gedaan.