Eerste online exposite bij KunZt staat in teken van Vrijheid

ZWIJNDRECHT – Na het British Museum, het Guggenheim Museum en het Musée d’Orsay stelt ook KunZt haar expositieruimte digitaal open voor publiek. Een expositie die maar liefst 177 schilderijen toont met het thema Vrijheid.

De schilderijen voor deze nieuwe expositie zijn afkomstig van volwassen deelnemers van schilderscholen en cursussen in Zwijndrecht en omstreken. De fysieke expositie is vanwege de coronacrisis op dit moment niet mogelijk. Alle ingezonden werken zijn daarom in een museumsetting op ware grootte via een computer of laptop te bekijken op www.kunztzwijndrecht.nl. Ook zijn in de expositie gedichten van middelbare scholieren over vrijheid verwerkt. Bezoekers kunnen in hun eigen tempo virtueel rondlopen in de expositieruimte of kiezen voor een digitale rondleiding.
Naast de expositie kunnen bezoekers ook vier hoorspelen beluisteren via de website. Leerlingen van Theaterhuis Drechtsteden onderzochten wat vrijheid voor hen betekent. Vervolgens gingen ze aan de slag met teksten uit het boek ‘Kinderen met een Ster’. De vier korte hoorspelen zijn geïnspireerd op vier verhalen uit dit boek. Theaterhuis Drechtsteden ontwikkelde deze radiodrama speciaal voor de expositie in de studio van ATOS RTV.