Eerste mijlpaal voor nieuw kindcentrum 

Foto John Tazelaar/ ATOS RTV. Wethouder Ronald de Meij slaat 1e paal voor het nieuwe kindcentrum. Kijk voor meer foto’s onder Nieuws/Fotoalbum.

ZWIJNDRECHTAan de Duivenvoorde in Zwijndrecht komt een nieuw kindcentrum en de  eerste mijlpaal is maandag 8 mei gevierd nadat wethouder Ronald de Meij de symbolische eerste paal had geslagen. Naar verwachting is de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2024 klaar van het pand waar de Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang in zullen samenwerken.   

In het kindcentrum aan de Duivenvoorde verzorgt openbare basisschool De Twee Wieken het onderwijs. Yes! Kinderopvang organiseert er de opvang van kinderen van 0 – 13 jaar. Het nieuwe kindcentrum in de wijk Nederhoven komt op de plek aan de Duivenvoorde waar voorheen het schoolgebouw van De Twee Wieken stond. Het nieuwe pand krijgt een open, duurzame en moderne uitstraling. Het is ontworpen door RoosRos Architecten en wordt gebouwd door aannemer Middelwateringbouw en installateur van Dijnsen.  

Intensieve samenwerking
Een aantal basisscholen van Onderwijsgroep OZHW werkt al samen met Yes! Kinderopvang op meer dan 10 locaties. Beide partijen willen deze samenwerking in het nieuwbouwpand verder uitbreiden en intensiveren. De samenwerking zorgt voor eenheid in regels en afspraken waardoor onderwijs en opvang voor kinderen en ouders voelt als één. In het kindcentrum staat de doorgaande ontwikkel- en leerlijn centraal; kinderen komen al op hele jonge leeftijd binnen en ontwikkelen zich voortdurend totdat ze klaar zijn voor de middelbare school. Reinoud de Vries, voorzitter van het College van Bestuur van OZHW geeft aan: “Voor OZHW is deze eerste symbolische heipaal ook een mijlpaal. Omdat dit toekomstige gebouw van de Twee Wieken niet alleen een school wordt, maar ons eerste kindcentrum dat als zodanig ook wordt gerealiseerd.”

Multifunctioneel gebruik
Het centrale hart van het pand bevindt zich direct als je binnenkomt met een doorloop naar boven. Daaromheen zijn alle lokalen gebouwd. Jeroen Hopmans, directeur van De Twee Wieken,  benadrukt: “Het is onze wens om nauw samen te werken met ouders en omwonenden. Wanneer wij steeds meer integreren in de wijk heeft het nieuwe pand voor de wijk ook een meerwaarde. Op momenten dat het kan, bijvoorbeeld nadat de lessen zijn afgelopen, kan iedereen op deze manier functioneel gebruikmaken van het pand.” 

Tijdcapsule
Na het slaan van de symbolische eerste paal konden de direct betrokkenen en genodigden op 8 mei genieten van een hapje en een drankje, georganiseerd door de ondersteuningsboulevard. Eerder op de dag hebben de leerlingen van De Twee Wieken tijdscapsules begraven op het terrein van hun nieuwe school.  

Bron: Onderwijsgroep OZHW en Yes! Kinderopvang