Vanaf 5 oktober gaat de eerste editie van Songbirds 078 Festival van start. Tijdens dit festival kan je drie maanden lang iedere zaterdag en zondag op een andere unieke locatie genieten van talentvolle artiesten uit de Dordtse muziek, kunst- en designwereld.

Het eerste evenement vindt plaats in Brandstof, het café van Bibelot. Een rock ‘n’ roll omgeving in een fris jasje. De perfecte plek om samen met wat vrienden, onder het genot van een zelf samengestelde tosti, weg te zakken in een lekkere fauteuil. De avond zal feestelijk geopend worden Emerald. Deze vijf hardwerkende jongeren laten je lekker swingen op de funkende en smaakvolle covers van diverse artiesten. Naast covers, speelt de band ook eigen werk; een combinatie van funk, blues en een beetje soul. Tevens is deze dag ook de opening van de expositie van Sonja Lingen. Deze Dordtse kunstenaar creëert intuïtief en omschrijft haar werk als ‘eigen’ en ‘modern’.

Nevyn van Nugteren, muziekprogrammeur, over het nieuwe festival: “Bij Songbirds 078 zie je bekende en minder bekende muzikanten. Wanneer je staat te genieten van de muziek, kunst en de locaties, verwonder en besef je dan eens: dit is allemaal lokaal talent! dat is de kracht van Songbirds 078!”

Eenentwintig van de meest opvallende plekken in Dordrecht openen hun deuren tijdens Songbirds 078 Festival. Elke zaterdag en zondag in oktober, november en december verrast Songbirds 078 bezoekers door ze mee te voeren door heel Dordrecht. Locaties van verschillende ondernemers worden tijdens Songbirds 078 Festival omgetoverd tot een pop-up podium voor muzikale acts. Ook zullen er gast exposities zijn van (jonge) talentvolle Dordtse kunstenaars en/of designers.

Andere locaties die dit jaar aan bod komen zijn: Bluebirds in the Backyard, Grand Cafe Groothoofd, Crabbehoeve, Daantje Food & Drinks, Feestcafé Bij Berry, Special Edition, Finn’s Eten en Drinken, Het Magazijn, Eetcafe de Passant, Stadscafé Rijke&zn, BRUT Food & Wine Bar, Merz Dordrecht, DOOR, Atelier Katinka van Haren, Het Vogelnest, SBK Kunstuitleen & Galerie, Bistro La Bohème, StayOkay, Dok Bar&Bites en Velvet Music Dordrecht.

Kijk voor het volledige muziek- en kunstprogramma op https://www.facebook.com/Songbirds078