Eerste boetes in Zwijndrecht uitgedeeld

ZWIJNDRECHT – Gemeentelijke handhavers, buitengewone opsporingsambtenaren en politieagenten van het basisteam Drechtsteden Buiten controleerden vrijdagavond 3 april tussen 16.00 en 20.00 uur in Zwijndrecht op het naleven van de Noodverordening vanwege de coronacrisis. Daarbij zijn de eerste boetes in de gemeente uitgedeeld.

In het Develpark kreeg een groepje jongeren een bekeuring omdat zij niet de vereiste afstand van 1,5 meter in acht namen, maar te dicht op elkaar stonden. Saillant detail is dat zij onder het gemeentelijke verbodsbord stonden waarop de tijdelijke maatregelen staan aangegeven.

In de Surinamestraat maakte de politie in drie gevallen proces-verbaal op wegens het overtreden van het al geldende samenscholingsverbod. “Het uitschrijven van bekeuringen is een middel en geen doel op zich”, aldus een van de wijkagenten. “Maar als je onder een waarschuwingsbord gaat staan, dan heb je letterlijk een bord voor je kop.”

Het is de samenwerkende handhavers vooral te doen om jongeren bewust te maken van de risico’s die het dicht op elkaar staan met zich meebrengt. De kans op besmetting met het coronavirus wordt daarmee vergroot, zonder dat je zelf last hebt van die verschijnselen. Ook burgemeester Hein van der Loo van Zwijndrecht benadrukt het belang van naleving van de maatregelen en doet een dringend beroep op ieders discipline: “Dit is een kwestie van moeten. Omwille van de gezondheid van ons allemaal. Houdt afstand. Iedereen!”