ZWIJNDRECHT – Wie dit voorjaar lekker een middagje in het Develpark wil doorbrengen, mag zich verheugen op een schoon en opgefrist park. Want leden van De BeestenBende geven het park op woensdag 22 mei een ware ‘make-over’, compleet met versierd spandoek en beschilderde vogelhuisjes.

Het is lente en alles staat volop in bloei. Genoeg reden om een mooie middag door te brengen in het Develpark, maar liever niet tussen allerlei zwerfafval. Om iedereen te laten genieten van een schoon park, geven de dierenhelden van De BeestenBende het goede voorbeeld door het Develpark op woensdagmiddag 22 mei eens flink op te fleuren.

Handen uit de mouwen
Om 15:00u beginnen de Bende-leden aan hun opruimronde, zodat het park klaar is voor de lente. Tijdens de rondes komen de kinderen altijd allerlei soorten afval tegen. Zodra het park schoon is, steken de teams hun handen uit de mouwen om samen een mooi spandoek te maken. En om ook de vogels te verwelkomen, beschilderen de kinderen speciale vogelhuisjes die ze bij de nabijgelegen kinderboerderij Kiboehoeve mogen ophangen. Normaal gesproken trekken de kinderen, gehuld in een opvallende gele outfit en gewapend met afvalknijpers, vooral hun eigen wijk in om het zwerfafval aan te pakken.

Bekroond initiatief
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee, binnen en buiten de gemeente.

De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept om kinderen actief invloed te geven op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.