Edo Haan beëdigd als waarnemend burgemeester gemeente Zwijndrecht

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Dennis Wisse Den Haag / Beëdiging waarnemend burgemeester Edo Haan (L) op de kamer van commissaris Jaap Smit.

ZWIJNDRECHT – De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft op 22 februari Edo Haan beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Zwijndrecht. Hij is met ingang van 8 maart benoemd.

Op 8 maart stopt Hein van der Loo als burgemeester van Zwijndrecht in verband met zijn benoeming als kroonbenoemde burgemeester in Almere. De zoektocht naar een nieuwe burgemeester in Zwijndrecht kan echter op zijn vroegst pas eind dit jaar van start gaan.

Op verzoek van de commissaris en in goed overleg met de fractievoorzitters zal Edo Haan daarom het tijdelijke waarnemerschap in Zwijndrecht op zich nemen.

Op 15 april 2023 zal Haan stoppen als kroonbenoemde burgemeester in Maassluis. Dit betekent dat hij de eerste vijf weken het waarnemerschap in Zwijndrecht combineert met zijn burgemeesterschap in Maassluis. Hij heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur en is sinds 2015 burgemeester van Maassluis. Hiervoor was hij werkzaam bij adviesbureau Berenschot. Van 2002 tot 2014 was hij wethouder en locoburgemeester van de gemeente Zoetermeer en van 1998 tot 2002 raadslid in dezelfde gemeente.