Drugs en spullen voor hennepkwekerij gevonden in garageboxen Lindelaan

archieffoto ATOS

ZWIJNDRECHT – Afgelopen maandag heeft de gemeente Zwijndrecht in samenwerking met het Bestuurlijk Interventie Team Drechtsteden Buiten en de politie garageboxen aan de Lindelaan in Zwijndrecht gecontroleerd. In diverse boxen vonden zij een grote handelshoeveelheid drugs en middelen die gebruikt worden om hennepkwekerijen mee op te zetten.

Maandag zijn alle garageboxen aan de Lindelaan gecontroleerd. Verkeerd gebruik van garageboxen kan volgens de gemeente namelijk een gevaar voor de omgeving opleveren. Op de Lindelaan was duidelijk niet alles op orde door de vondst van een forse handelshoeveelheid drugs en middelen die gebruikt worden om hennepkwekerijen mee op te zetten. Dit zijn onder meer overtredingen van de Opiumwet. Burgemeester Leon Anink: “We streven in Zwijndrecht naar een veilige omgeving voor iedereen. Zoals de vondst aantoont worden garageboxen niet altijd gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Het is daarom belangrijk dat wij ook garageboxen controleren.”

Tegengaan van ondermijnende criminaliteit
De gemeente Zwijndrecht houdt regelmatig gemeentelijke controles om toe te zien op wet- en regelgeving. Dit keer sloot het bestuurlijk interventie team (een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht en Zwijndrecht) aan. De gemeente pakt huurders aan die garageboxen voor criminele doeleinden gebruiken. Hiermee zorgt de gemeente samen met partners voor veilige garageboxen voor bonafide huurders en gaat zij ondermijnende criminaliteit tegen. Met de gemeentelijke controles wordt ingezet op een veilig ondernemersklimaat en veilige woonwijken. De controles hebben resultaat. De gemeente ziet over het algemeen bij gemeentelijke controles dat huurders, eigenaren en ondernemers de zaken goed op orde hebben.

Signaleren en melden
Bij de aanpak van criminaliteit zijn signalen van bewoners en ondernemers zeer belangrijk. Inwoners die verontrustende, vreemde zaken zien, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0900 – 8844 (bij spoed 112) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bron gemeente Zwijndrecht