ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse korfbalverenigingAlbatros heeft afgelopen zaterdag drie zaalkampioenen gehuldigd. Naast F1 werden ook senioren 5 en senioren 6 kampioen. F1 had de titel al binnen, maar wilde graag nog winnen van de nummer twee in hun poule. Het werd in Oud-Beijerland een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 14-17 door de Zwijndrechtse meiden gewonnen werd. Feest voor Benthe, Eavan, Elin, Lizz, Niene en de coaches Monique, Bart en Elwin. De ploeg scoorde maar liefst 206 doelpunten!

Ook senioren 6 had het gedeelde kampioenschap vorige week al te pakken maar wilde tegen Reeuwijk nog wel gaan voor de alleenheerschappij. De 12-12 puntendeling was genoeg voor de ploeg van trainer/coach Bart Buitendijk en dus waren er rozen en taart en terechte feestvreugde. Op het veld mag de ploeg het weer in het wedstrijdkorfbal proberen.

In de Develsteinhal was de wedstrijd van senioren 5 het hoogtepunt van de dag. Een volle tribune, spandoeken en een enthousiaste trommelploeg waren de ingrediënten voor de titelstrijd tegen Ten Donck 2. De thuisploeg wilde revanche nemen op de mispeer in januari toen de heenwedstrijd met 16-8 verloren ging. Albatros liet er geen twijfel over bestaan dat mooi korfbal beloond wordt en nam resoluut een ruime voorsprong. In de rust was de wedstrijd al beslist en het laatste fluitsignaal klonk bij 21-6. Dat eindsignaal was het teken voor een polonaise en een roeifeestje voor de kinderen van de spelers. Het 5e promoveert door deze titel naar de reserve 3e klasse en vierde zaterdagavond nog een terecht feestje met alle geblesseerden, supporters en familieleden.

Albatros 1 legde bij kampioen Vriendenschaar een redelijke partij op de mat. Met een 28-23 nederlaag werd met een 4e plaats afscheid genomen van de zaal. Koen was met zes treffers topscorer, op de voet gevolgd door Kristie die vijf maal raak schoot. Helaas werden de 300 treffers in het zaalseizoen net niet aangetikt (299). Het 2e verloor met 26-21 en had in de zes keer scorende Nicole haar topscoorster. Het 3e verloor, ondanks vijf treffers van Raoul, met 15-16 van Futura 2, maar het 4e pakte een punt tegen Fortis 4 (19-19). Helaas verloor het 4e wel Niels met een ogenschijnlijk vervelende liesblessure.

A1 trad ook aan tegen de kampioen in haar klasse en kon het niet bolwerken: 15-22 tegen ONDO (G). B1 speelde haar laatste competitiewedstrijd als generale repetitie voor het eindtoernooi in Harderwijk aanstaande zaterdag. In het nieuwe sponsorshirt werd OVVO met 19-9 geklopt.

C1 wist voorafgaand aan de wedstrijd tegen SKF dat de tweede plaats in de Hoofdklasse C niet meer haalbaar was. Tegenstander SKF was bij winst wel zeker van deelname aan het NK en won de wedstrijd met 13-19. C2 won afgetekend bij DeetosSnel C2 (2-9) en eindigde in de 2e klasse op een keurige derde plaats. D1 versloeg DeetosSnel D1 met 6-10 en eindigde in de Hoofdklasse D als runner-up achter Nieuwerkerk. E1 maakte korte metten met GKV/Enomics E1 (5-22) en eindigt op een 4e plaats.

Er waren afgelopen zaterdag overwinningen voor het 7e met de winnende 13-12 treffer van Mark tegen Trekvogels 1. Ook winst voor B3 (12-3 tegen HKC B2), E2, E3, E6, E8 en F2. E2 en E6 hielden zelfs de nul in de Hoekse Waard: 0-22 tegen Korbatjo E3 en 0-13 tegen Oranje Zwart E2.