Dolfijnen bedanken De BeestenBenders uit Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT – Meer dan 1000 dierenhelden van De BeestenBende uit heel Nederland gaan op zaterdag 15 juni vanuit 18 gemeenten in VIP-bussen richting het Dolfinarium. Want in Harderwijk wacht ook dit jaar De Grote BeestenBende Dag: een dag vol avonturen, midden tussen de zeezoogdieren. De hele dag mogen De BeestenBenders het park verkennen en aan het eind is er ook nog eens een speciaal gast-optreden van het zangduo Mylène en Rosanne, bekend van het Junior Songfestival.

De Grote BeestenBende Dag is een beloning voor alle BeestenBende-leden uit het hele land die zich maand in, maand uit inzetten voor een schone buurt. Gewapend met een knijper en in hun opvallende, felgele outfit, pakken de kinderen in hun buurt het zwerfafval aan. Zo blijft het er dankzij de hulp van De BeestenBenders prettig en veilig wonen voor dieren én mensen.

Een onvergetelijke dag
De bus vol jonge dierenhelden en hun begeleiders vertrekt om 09.30 uur vanaf de Frits Vogelstraat 1.  Eenmaal in het Dolfinarium gaan de  kinderen een heel avontuur tegemoet. Herkenbaar aan hun speciale VIP-bandjes krijgen ze eerst alle tijd om het park te verkennen dankzij een spannende speurtocht en komen ze spelenderwijs heel veel meer te weten over de zeezoogdieren en hun wereld.

Als het park dan sluit, om 17.00 uur, en alle ‘gewone’ bezoekers naar huis moeten, mogen De BeestenBenders nog even blijven. Want pas nadat de dolfijnen hen met een spetterende boodschap hebben laten gaan en Mylène en Rosanne met hun optreden het dak van het DolfijnDomijn hebben geblazen, staat ook de BeestenBende-Bus weer klaar. Natuurlijk ligt er voor elke dierenheld dan nog een kleine BeestenBende-goodiebag op de stoel, als blijvende herinnering aan zo’n onvergetelijke dag.

Bekroond initiatief
De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinder­­­en van 6 tot 12 jaar in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren)avonturen mee, binnen en buiten de gemeente.

De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept om kinderen actief invloed te geven op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland. Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.