Divers programma in de Week van de Opvoeding

Archief foto gem. Zwijndrecht. Ouderavond.

ZWIJNDRECHT –  Van 2 tot en met 8 oktober 2023 is het de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema net als vorig jaar ‘Samen delen, samen weten’ omdat je met elkaar meer weet dan alleen. Kleine problemen of hulpvragen zijn vaak snel op te lossen door deze uit te wisselen met een ander. In de gemeente Zwijndrecht vinden er in deze week een aantal gratis activiteiten plaats die ondersteuning kunnen bieden bij de opvoeding.

Wethouder Ronald de Meij: “Ervaringen delen, praten over opvoeding, jezelf mogen zijn als ouder en daarin mogen groeien door te leren van andere ouders is erg waardevol als je opgroeiende kinderen hebt. Tijdens de week van de opvoeding bieden we een divers programma van activiteiten voor opvoeders met kinderen van alle leeftijden. Hierin krijgt u tips en handvatten voor het omgaan met gedrag en emoties en om de balans te vinden tussen de verschillende behoeften. Ik nodig u uit om hieraan mee te doen.”

Wat is er te doen
Voor wie pubers in huis heeft is er de Ouderavond ‘Ik ben geen kind meer’ met jongerencoach Oscar Groenewout op donderdag 5 oktober van 19.30 – 21.15 uur in Het Loket Zwijndrechtse Waard. Voor opvoeders van kinderen tot 12 jaar is er de webinar ‘Kinderen & (pittige) emoties’ van opvoedkundige Tischa Neve. Aanmelden kan door een mail te sturen naar weekvandeopvoeding@zwijndrecht.nl. Toppie organiseert op 3 en 4 oktober weerbaarheidstrainingen voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Voor meer informatie over het programma kan men terecht op  weekvandeopvoeding.

Vragen of hulp
De jeugdgezondheidszorg is er voor alle kinderen en jeugdigen van 0-18 jaar en hun ouders/verzorgers. Met iedereen die vragen  heeft over voeding, verzorging of opvoeding denkt de jeuggezondheidszorg graag mee. Hiervoor kan men een mail sturen naar jgz-zwijndrecht@jongjgz.nl of bellen met 088-5664549. Kijk voor meer informatie op de website jongjgz.nl.

Sociaal Wijkteam
Het Vivera Sociaal Wijkteam is er voor alle inwoners van Zwijndrecht van 0 tot 100+ jaar.  Men kan bij het wijkteam terecht met alle vragen waar in het dagelijks leven tegenaan loopt. Denk  aan vragen over opvoeden en opgroeien, jeugd, gezondheid, wonen, zorg en welzijn maar bijvoorbeeld ook financiën, eenzaamheid of op het gebied van relaties.  Mail hiervoor naar info@stzwijndrecht.nl, bel 078-7708181 of kijk op de website viverasociaalwijkteam.nl.

Bron gemeente Zwijndrecht